„И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища;“ (Деяния 2:17)

Скъпи приятели, който следвате нашите материали.

Обръщаме се към вас, които искате да научите повече за този божествен дар, наречен медиумизъм.

Медиумизмът означава съжителство с духовния свят. Това е естествената тенденция на всички същества, защото ние сме безсмъртни Духове, временно потопени в плътта.

Всички имаме тази дарба. Някои повече, други по-малко. Следователно всички сме медиуми.

Колко от нас не са преживявали ярки сънища, проблясъци за бъдещето, духовни присъствия, спонтанни спомени от минали животи? Всичко това е отражение на връзката между инкарнираните и дезинкарнирани Духове.

Особено децата и младежите на Новата Ера, тъй като са по-развити в интелектуално-моралното поле, загрижени да не загубят връзката, която вече са установили с духовните си приятели, ще изискват повече внимание от родителите си. Тези деца и младежи сред различните други задачи имат и тази да събудят у родителите си нуждата от учение за духовния живот.

Ще цитирам три случая, за които съм сигурна, че всички сте преживявали подобни или знаете.

Следните истории са доклади от реални хора, събрани в уебсайта Reddit:

1) Сестра ми имаше един въображаем приятел на име Игор, един симпатичен музикант, който свиреше на китара. Обясних ѝ, че това е просто един въображаем приятел и че аз самата съм имала такъв като дете, който се казваше Лука, но че всичко това не е повече от глупост. Тогава тя ми описа напълно Лука и каза, че го познава, но че той вече не я посещава.

2) Преди няколко години дядо ми почина. Няколко дни по-късно отидохме да посетим гроба му. Тъй като нямаше кой да се грижи за моята 2-годишна племенница, накрая я взехме с нас. Пристигайки там, тя се приближила до гроба, вслуша се в нещо и каза: „Дядо много се радва да ни види, благодари ни, че сме дошли тук”. И до днес настръхвам като си помисля.

3) Един ден, на път за колежа, се канех да пресека оживена улица, когато усетих нечия ръка да ме хваща здраво за рамото и да ме спира. Точно в този момент една кола буквално мина на косъм покрай мен. Обърнах се да видя кой ме спаси, но нямаше никой.


Що се отнася до нас, възрастните, ние обичайно чувстваме тревоги, които често са свързани с нашия медиумизъм: чести главоболия без никаква медицинска причина, необяснима умора, мъка и т.н., чиято причина е медиумния флуид, който естествено генерираме, но който не е правилно използван.

Когато се научим да използваме нашия медиумизъм под закрилата на нашите духовни водачи, тогава имаме усещане за изпълнен дълг, лекота и психично и органично благополучие.

За да научим как да се справяме с тази деликатна тема, започвайки от днес, ние инициираме методично и редовно изучаване на механизмите на медиумизма от гледната точка на Спиритизма, което ще обхване доктринални книги и лекциите на Спиритистки Център Леон Денис (СЕЛД) относно „Книга на медиумите“ на Алън Кардек, както и творбите на Леон Денис.

Само за да добием една представа за необходимостта от обучение, един медиум, за да може да работи като медиум в Спиритистки Център Леон Денис в Рио де Жанейро, трябва да изкара един курс, който продължава 4 години, с честота 3 пъти седмично, на края на който ще има и един стаж.

И така, приятели мои, поканата е отправена.

Човек трябва не само да чете, но и сериозно да размишлява върху темите.

Ако дисциплината и отдадеността са от съществено значение за придобиването на която и да е човешка професия, какво да кажем за изучаването на Душата в нейната хилядолетна сага в посока към ангелството!

Механизми на Медиумизма през погледа на Спиритизма включва изучаване:

Всеки Вторник – по 2 глави от книгата на Каирбар Шутел „Медиуми и видове медиумизъм“ (Médiuns e Mediunidades“ – Cairbar Schuttel).

И последния Вторник от месеца – лекция на Спиритистки Център Леон Денис върху въпроси от „Книга на Медиумите“ на Алан Кардек.

Накрая очакваме взаимодействие със слушателите и читателите на този курс, като ни оставят в коментари своите мнения и преживявания.


2 Коментара

Красимира · януари 28, 2023 на 8:25

Здравейте! Как ще се провежда курса и може ли да се участва онлайн? Благодаря предварително!

    Павлина Николова · януари 28, 2023 на 16:08

    Здравейте Красимира, онлайн ще бъде курса. Всяка седмица във Вторник може да следите тук в този сайт книга „Медиуми и видове медиумизъм – Каирбар Шутел“ – където като част от обучението ще качваме превод на 2 глави от книгата. Текстов вариант на главите има и на нашата ФЕЙСБУК СТРАНИЦА а аудио вариант на същите материали – в нашата ЮТУБ ПЛЕЙЛИСТА В края на всеки месец във Вторник ще споделяме и превод на една лекция на Спиритистки Център Леон Денис и тук на този сайт в Курс Механизми на Медиумизма през погледа на Спиритизма и на Ютуб канала ни в същата плейлиста дадена горе, както и във фейсбук страничката. Който и начин да си изберете да следвате материалите ще се радваме да споделяте обратна връзка за всичко и да питате винаги, когато ви се появи въпрос.

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *