15 века на една траектория

МОЖЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ КНИГАТА ОТ ТУК

ВАЖНО!!! – ИЗУЧАВАНЕ НА КНИГАТА С КОМЕНТАРИ – Еустакио – АУДИО-КНИГА– с коментари за 17те прераждания, духовния прогрес и еволюция

ПРЕДГОВОР

Приятелю читател!

От август 1991 г. Учебна Група Каирбар Шутел започна да събира данни под наставничеството на Духа Каирбар Шутел, за написването на тази книга за Духовна Колония Алворада Нова.

Използваният метод бе едновременното ясното виждане на няколко медиума, съпътствани от наставленията на един духовен ментор получени чрез психофония, който потвърждаваше, коригираше или допълваше докладите. Всички записи, транскрибирани и систематизирани послужиха за разгръщането на няколкото еволюционни етапа на Еустакио, последвани от съответните им диалози получени чрез психография.


С цел да се ситуира историческият момент и манталитетът на епохата на събитията, преживени от Еустакио, някои значими персонажи са запазили имената си (Кловис, Карл Магнус, Жана Дар’к, Наполеон и др.), без да има инвазия в неприкосновеността на личния живот, бидейки публични личности, на никое конкретно семейство.

Що се отнася до другите, които бяха замесени с Еустакио по време на тези негови прераждания, бе предпочетено да се запазят в тайна. По този начин някои открити детайли като дати, местонахождения, фамилни имена и др., бяха умишлено променени, без обаче да се наруши разбирането на историческия контекст и развитието на разказа.

Споменаването на религиозни институции със сигурност не отразява поведението на всичките им членове, но да, със сигурност е безспорна историческа фаза на силен морален упадък, надлежно документирана и общоизвестна. Подобно на монетите, които имат две страни, Историята показва своите добри и лоши пътища, а Еустакио имаше възможността да опознае аспектите на разнообразни институции и личности.

По отношение на историко-географските въпроси, за по-добро разбиране на читателя и за избягване на честите консултации с енциклопедиите, местата, през които е минал Еустакио, носят съвременните си имена. Само като един пример, Франция през 5-ти и 6-ти век, малко след падането на Западната Римска Империя, където започваме разказите, беше разделена между няколко кралства, между които най-обширните земи принадлежаха на Франките, Вестготите и Бургундците.

По същия начин, по отношение на медиумистичните аспекти, използвания речник, като правило, следва настоящата терминология, предложна от Алън Кардек. Така, това, което в една епоха е било наречено заклинание (като движението с лечебни растения над един болен човек, например), е това, което днес Спиритизма нарича магнетизиращ пас.


Еволюцията на Духовете не се случва веднага. Има едно бавно, но прогресивно пречистване на грешки, което зависи от усилията на всеки един. Следователно хиляда и петстотин години биха били недостатъчни за някой, който иска да достигне нивото на пълно господство на Духа над материята.

Първата инкарнация на Еустакио, представено в тази книга, очевидно не представлява началото на неговото пътуване в човешкото царство. Независимо от това, въпросния период от неговия живот, който тази книга извежда наяве, послужи като един крайъгълен камък в неговата траектория, опитвайки се да подчертае по нейното протежение три различни фази:

  • Първата го представя като едно зло, отмъстително и непокорно същество, в което преобладават гордостта, суетата и амбицията. Той е груб, авторитарен, невеж, недоверчив, накратко, материалист в пълния смисъл на думата. Той не пести усилия, за да получи това, което желае, дори ако това е за сметка на страданието на другите. Неговата осквернена съвест често го води до чистилищните духовни зони на Умбрал след дезинкарнирането, където прекарва дълги периоди от време.
  • Втората фаза го показва в превъзпитание, където е по-осъзнат: той подобрява едни нагласи, коригира други; става по-малко войнствен и по-склонен да учи това, което му е необходимо. На този етап, когато напуска материалния свят, той е по-лесно подпомаган от Приятелската Духовност.
  • В третата фаза виждаме един по-съвестен и образован Еустакио, който е на път да постигне едни по-задоволителни и солидни степени на морален прогрес; в процес на консолидиране е зачитането на правата на ближните. Непрекъснатият растеж на неговата култура и интелигентност позволява участието му в изграждането на един по-добър свят, със свободен достъп до духовната колония, която го подпомага.

Еустакио успява да постигне относителен напредък в своето пречистване през тези 1500 години и точно това има за цел да покаже тази книга. Той продължава да се развива и да се бори за своето усъвършенстване. Днес все още може стори грешки, но никога толкова сериозни, колкото тези в миналото, тъй като няма място за връщане назад в еволюционната стълбица.

Така на страниците на тази книга може да се наблюдава непрекъснатия, бавен и постепенен прогрес на Духа и значението на петнадесет века в живота на всеки един. Пред лицето на вечността, става въпрос за кратко време; въпреки това, в лицето на еволюцията, на която се подчинява всяко създание, то представлява неизчерпаем източник на възможности и напредък в областите на морала и интелигентността.

Еустакио е един Дух в процес на еволюция като всички нас и поради това неговата траектория се идентифицира с тази на всички кандидати.

МОЖЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ КНИГАТА ОТ ТУК


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *