Пример от книгата МЕЖДУ ЗЕМЯТА И НЕБЕТО
Автор: Андре Луис, психографирана от медиума Шико Шавиер

Персонажи:
Зулмира, в напреднал етап от бременността с Жулио, реинкарниращ се Дух. Жулио беше извършил самоубийство преди две инкарнации. След като беше изоставен от любимата жена, която се беше заинтересувала от друг мъж, Жулио беше погълнал отрова, за да се самоубие, но бе спасен навреме, само за да се напие след няколко дни и преднамерено да се хвърли в реката, удавяйки се. Тази любима жена от миналото беше Зулмира в настоящето. И така Жулио донесе белега на злополучните си действия в своя периспирит.

Хиларио Силва и Андре Луис (духове автори, които познаваме от много книги на Шико Шавиер) са част от групата, оглавявана от Кларенсио, министър на духовна колония Наш Дом

Местоположение: домът на Зулмира.

Зулмира се беше заразила с опасен тонзилит (възпаление на сливиците) и страдаше много. Инкарнирания лекар, който я беше прегледал, не знаеше причината за заболяването и не беше в състояние да я лекува правилно.

Кларенсио побърза да окаже правилното съдействие.

Беше нощ, когато потърсихме домашното гнездо, което вече ни беше познато.

Зулмира се беше простряла на леглото в едно притеснително обезсърчение.

(…) Нашият инструктор внимателно проучи лекарствата, оставени в близост до болната, и забелязвайки нашето възхищение той развълнувано каза:

„Зулмира изисква нашата усърдна подкрепа. Ние трябва да гарантираме успехът ѝ в избраната мисия. „

С нежност той приложи към нея магнетизиращи ресурси, спирайки се по-специално на мозъчната област и в глотичната цепнатина. Пациентката почувства незабавно подобрение. Кръвообращението беше възстановено.

Треската намаля, оставяйки я да с почине и най-накрая настъпи един спокоен сън, благоприятстващ възстановяването ѝ.

Хиларио попита за причината за коварната болест, която се беше проявила толкова силно, на което Кларенсио отговори уверено:

– Въпросът е деликатен. Бременната жена, освен че предоставя органично служене на субекта, който се реинкарнира, също е принудена да издържи на духовния контакт, който винаги представлява саможертва, когато става въпрос за някой с тъмни дългове на съвестта. По време на бременността женската организация страда от тежко психическо натрапване. Мислите на съществото, което е приветствано в утробата на майката, напълно я поглъщат, определяйки значителни промени в нейния биологичен космос. Ако синът е овладял една пространна еволюция и притежател на похвални морални качества, той успява да помогне на майчиното поле, обливайки го с възвишени емоции и преобразува майчинството, което обикновено е болезнено, в един период на неописуеми надежди и радости. Но в процеса на Жулио наблюдаваме две души, които се приспособяват към едни и същи морални задължения и една и съща еволюционна позиция, влияейки си взаимно.

Ако Зулмира играе решаваща роля за формирането на новото тяло за момчето, то действа енергично върху нея, установявайки едни обезпокоителни явления в тялото ѝ. Обменът на впечатления между тях е неизбежен и болежките, които Жулио носи в гърлото си, са отпечатани в майчината психика, което ги възпроизвежда в тялото. (…) От подобна асоциация изхождат така наречените„ белези по рождение“. Някои съкровени състояния на жената достигат феталния принцип, отпечатвайки се в него за цялото му съществуване. Работата на майчинството наподобява на един деликатен процес на моделиране, следователно изискващ много грижа и хармония, така че задачата да бъде перфектна.

Хиларио Силва, който беше лекар в последната си инкарнация, попита Кларенсио: – Често се наблюдава една крайна чувствителност при жените, които забременяват. Бременната жена много пъти разкрива едни екстравагантни желания. Има жени, които придобиват внезапни антипатии, други се оттеглят в едни неочаквани и неоправдани фантазии. Много пъти докато бях на Земята се питах защо е всичко това …

Съветникът се усмихна и каза:

– Обяснението е много ясно. Бременната жена е едно хипнотизирано за дълъг период същество. В нейното психично поле нахлуват впечатления и вибрации на Духа, който се реинкарнира в света. Когато бъдещото дете не се намира в едно достатъчно балансирано състояние пред Божия Закон, и това се случва почти винаги, майчиният ум е податлив да регистрира и най-странните прояви на дисбаланс, защото както при ума на един медиум, той ще предава мнения и усещания на същността, която комуникира през него.

– А неприязънта на много бременни жени спрямо собствените им мъже?

– Това се случва винаги, когато един враг от миналото се върне в плътта, с цел да изкупи дълговете, направени към този, който ще му послужи за баща.

(…) След няколко дни се наложи една нова намеса. Зулмира преживяваше ужасяваща органична криза. Неудържимото повръщане жестоко я тормозеше. Не можеше да понесе дори най-леката храна. Храносмилателната система показваше дълбоки промени.

Инкарнирания лекар действаше напразно, тъй като стомахът на пациентката не реагираше. Бременната жена действително беше в застрашаващо състояние. Повтарящото се гадене причини постепенното настъпване на анемия.

Кларенсио обаче я подложи на магнетизиращи пасове, обещавайки, че мярката ще донесе необходимите подобрения. Хиларио попита за причината за подобно явление, което през целия си медицински опит на Земята той не бе успял да си обясни.

– (…) Дисбалансът е от духовно естество. Майчиният организъм, абсорбиращ еманациите на инкарниращата се същност, функционира като един ауспух за разпадащите се флуиди (*).

  • такива флуиди, които не винаги са приятни или лесно поносим от женската чувствителност.

Бележка: Майчиният организъм помага за почистване на периспируалните белези на Жулио.
В тази инкарнация Жулио умира отново рано в детските си години, защото последица от неговото самоубийство в миналото сега е една много слаба имунна система. Докато е жив той страда от Круп синдром – респираторна инфекция, която показва по удивителен начин връзката между белезите на периспирита и болестите на материалното тяло. Което е много логично имайки предвид неговата смърт чрез удавяне, когато 2 инкарнации по-рано той прави самоубийство. И все пак той отново се реинкарнира при същата майка по-късно, но този път при по-добри обстоятелства за да живее един по-дълъг живот.

(за по-голям коментар по тази тема вижте Урок 43 – В майчината утроба, взаимодействие между Духа на дете и майка, инкарнация след самоубийство и Урок 24 – Справедливост на прераждането. Историята на президента Линкълн и неговия убиец Джон Уилкс Бут и статията Пречистване на периспиритуалното тяло чрез болестите).


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *