46 ИСТОРИИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

Книгата безплатно може да изтеглите тук.

ПРЕДГОВОР

Великите хора в историята на човечеството, които са писали или разказвали великолепни истории, за да научат децата на истинските ценности в живота, никога не са поставяли парите като крайната цел.


Техните истории все още радват поколенията.

Кой ги е разказал? Кой ги е написал? Това не е най-важното.

Сред великите известни разказвачи на морални истории бихме искали да цитираме: Буда, Езоп, Исус, Лафонтен, Малба Тахан, но и всички онези неизвестни автори, които са ни дали толкова много прекрасни приказки, много епизоди от реалността, чиито имена са изгубени в нощта на вековете. Най-добрият начин да им отдадете почит е да продължавате и винаги да разказвате техните приказки.

Нека целта на тези велики Духове – да възпитават и просветляват безсмъртния Дух, който живее в тялото на детето – да се запази в техните истории. Най-важното никога не е било да оставим един по-добър свят на нашите деца, а да оставим едни по-добри деца на този свят. Обаче, за да образоваме някого, първо ние трябва да се образоваме.

Във времената, в които живеем, когато интелигентността е достигнала по-високи нива, нека тези истории да говорят по-силно от материализма, който върви заедно с егоизма, гордостта, безчестието и онези нисши морални провали, които карат хората да се държат като зверове, донасяйки страдание на всички, и нека се събудят безсмъртните души, които се намират вътре в нас.

Ние, материалното човечество, ще преминем в безкрайния ни цикъл на живота, но тези истории ще продължат, защото, след като ги разказваме, те все още са безсмъртни.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *