Духовният директор на един дом на утехата в духовния свят приветства Роджейро по време на неговия сън да говорят за дъщеря му Мариана, която като него самия все още беше инкарнирана в тяло.
Роджейро започна да разказва:

– Знаете ли, че дъщеря ми се омъжи преди две седмици заради неочаквана бременност? Наистина се притеснявам, защото тя е само на седемнадесет години, а съпругът ѝ Леонардо е на 20. И двамата напуснаха училище заради новата ситуация. Въпреки, че показва външно щастие, аз я чувствам притеснена и обезпокоена. За личното ми спокойствие ви моля, ако е възможно да разгледам плана на прераждане на Мариана, за да проверя дали настоящата ѝ ситуация е част от преживяванията, които тя си е програмирала.

Вземайки предвид, че искането му не се основаваше на просто любопитство, и идваше от страдащото сърце на един баща, като освен това заявката можеше да донесе едни добри уроци, директорът взе досието на младата жена и прочетете:

Мариана Келер.
Професия: Медик.
Брак: на 30 години.
Съпруг: Рубенс, спътник от минал живот.
Деца: Магда, Флавия и Алберто.
Основни цели на Прераждането: Консолидиране на връзките на обич, добро наставление за нейните деца и разработване на задачи в полза на човешкото здраве.
Приблизителна продължителност на живота: Седемдесет години.

– Боже мой! Изправени сме пред отклонение! – каза Роджейро.
Директорът потвърди:

– Без съмнение. Мариана се омъжи за грешния мъж в неподходящо време поради погрешната причина.

– Ами синът ѝ?

– Той не е от онези, които трябва да я придружават. Това е една страдаща същност, свързана с психичната обремененост на съпруга. Намесата на страстите улесни автоматизма на прераждането.

– И сега какво ще правим?

– Всъщност, от момента, в който тя се оттегли от Плана, е трудно да се предскаже бъдещето. Можем обаче да направим нещо по въпроса. Мариана няма да бъде щастлива на сватбата. След времето на сексуална еуфория, тя ще изпита непреодолима мъка, чувствайки, че нещо се е объркало в живота ѝ. Влечението ѝ към Медицината ще я накара да се почувства наранена в своите стремежи. Синът ѝ няма да задоволи майчинските ѝ очаквания. В очакваното време спътникът, който ѝ е по съдба ще се появи на пътя ѝ, налагайки горчивината на една невъзможна любов. За да отстъпи на молбите на сърцето, тя ще се нагърби с нови кармични ангажименти, свързани с изневяра и изоставяне на съпружески задължения.

– А Духовете, които трябваше да се преродят в дома ѝ?

– Тя едва ли ще може да има повече деца, имайки предвид заблудите ѝ в брака. Както и да е, картината сега е различна. Планирането на цялата тази група Духове трябва да бъде променено.

– Бедната ми дъщеря! Не е ли това една висока цена за една проста сантиментална заблуда?

– Това е цената на свободата. Културното развитие на обществото предполага разширяване на свободната воля. Днес хората са по-свободни, но рядкост са онези, които оценяват последствията от своите действия и правят саможертва.

– Мариана по този начин губи ли своята инкарнация?

– Не, не я губи. Въпреки отклонението, в което е замесена, тя може да спечели някаква полза.
Тя ще научи колко е важно размишлението, което ще ѝ позволи в бъдеще да изпълнява ангажиментите си без отклонения. Огорчението от настоящия период в крайна сметка ще бъде една ваксина срещу подобни заблуди в бъдеще.

– Тя ще се поучи от собствените си грешки … – каза бащата.

– Точно така. И произтичащите от това страдания ще я направят по-възприемчива за духовна помощ. Като нейн баща вие ще имате по-голям достъп до сърцето ѝ, като я подкрепяте. Директорът прегърна Роджейро и каза:

– Не позволявайте на обезсърчението да ви обземе. Дъщеря ви се нуждае от вас повече от всякога. И помнете: едно съществуване на Земята е просто една брънка в огромната верига на реинкарнациите, една секунда във вечността. Всичко преминава, с изключение на Царството Божие, върховната цел. Мариана е по пътя, като всички нас. „

Ричард Симонети , КНИГА „Encontros e Desencontros„.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *