Извадка от книгата „Мисионери на Светлината„, където духът на Андре Луис ни прави свидетели на много ценна информация:

– А законът на физиологичната наследственост? – попита Андре Луис.
Благодетелят Александър отговори: – Той работи с неотменимо господство над всички развиващи се същества, но разбира се търпи влиянието на всички онези, които постигат по-високи качества в общата среда. Освен това, когато човека заинтересован в новите преживявания в земната сфера заслужава Актове НА СЪТРУДНИЧЕСТВО (ходатайство, застъпничество), по-висшите сили могат да отпечатат определени модификации в ембрионалните дейности, определящи благоприятни промени в работата по само-изкуплението.
(Отведен до сектора, отговорен за планирането на преражданията в Наш Дом, Андре Луис изследва случая на жена, която ще се инкарнира в тяло.
Отваряйки една малка карта, където бе изготвено с изключително съвършенство едно женско тяло, тя каза:

– Вижте моя проект за ендокринната система. Приятелите ми ме облагодетелстваха, планирайки го с голяма хармония в най-малките детайли, аз обаче, бих искала някои модификации …

– В какъв смисъл? – попита Манасе, един от работниците в сектора на прераждането.
Жената посочи точките на проекта, където бе разположен врата и заговори:

– Аз бях предупредена от моите благодетелите, да не позволявам да се преродя на планетата, в безупречни линии на физическата форма. И следователно, за да има по-голяма вероятност за моя успех в задачата, която предложих да осъществя, аз бих предложила щитовидната и пара щитовидната жлеза да не бъдат толкова добре очертани. Както знаете, моята задача няма да е лесна. Трябва да овладея едно духовно наследство в големи пропорции.
Трябва да избягам от всякаква възможност за падение и постигането на съвършена физическа хармония би нарушило дейностите ми.

– Права си – каза Манасе. – Плътската съблазън е огромна опасност не само за тези, които прелъстяват другите, но и за тези, които са прелъстени.

– Предпочитам грозно тяло – каза тя. – Не ме интересува да имам тяло на Венера, но, да, интересува ме изкуплението на моя дух за Вечността.

В нашето прераждане всяко нещо оказва влияние, мисля че всеки разумен човек може да се досети до какви отклонения от мисията в живота може да преживее една млада жена надарена с изключителна красота. Трябва да имаме предвид и свои слабости от минали животи и разумно да предвидим такива параметри подсигуряващи, че няма лесно да се изкушим да тръгнем по стари грешни пътища.

Тялото е един инструмент – то трябва да служи на нас за изпълнението на нашите задачи в дадената инкарнация, а не да позволяваме да ставаме негови роби и то да довежда до собствения ни дисбаланс и стагнация. Може да се изненадате колко красиви и развити Духове са имали в свои прераждания съвсем обикновени и с нищо незабележителни тела.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *