Лектор д-р Алирио де Серкейра Фильо
„Много пъти, дори в професионалната ми работа, хората питат:

– Лечим ли е този проблем?

Винаги казвам на клиентите си – От гледна точка на безсмъртния дух всичко е лечимо! Сега от гледна точка на незабавно, няма незабавно лечение. В едно съществуване не е възможно. Много психични заболявания, психотичните заболявания по-специално, те се лекуват с времето, когато е добре ангажирано, когато времето е добре използвано. Колкото повече се възползва от времето, толкова повече човек се освобождава от болестта. Когато не е употребено добре, човек ще отложи възможностите за подобрение. Сега, когато става въпрос за изцеление, можем да кажем, че това е един дългосрочен процес.

И така, какво зависи от нас като хора, било по отношение член на нашето семейство, било със самите себе си по някакъв начин, имайки някакъв процес на психично заболяване?

– Да имаме една дълбока визия за живота, визията на безсмъртния Дух. Докато нашата визия е за незабавни резултати, ние ще събираме разочарования. Това е валидно за шизофренията, валидно е за аутизма, валидно е за всички заболявания от психично естество, дори и за процеси като депресия, тревожност и други заболявания.“

Видео Лекция https://youtu.be/v4WW6DjM5cs


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *