ДНЕС В ТАЗИ СТАТИЯ ЩЕ РАЗГЛЕДАМЕ:

  • Защо има Духове обитаващи различни места
  • „Любовните заклинания“/споделен опит – защо ДА НЕ ПРАВИМ подобни неща
  • СЪНУВАНЕ на събития, които се случват
  • Джуджета и елфи, Какво са Елементалиите според Спиритизма, интервю на медиума Дивалдо Франко
  • Фантастичните животни – реалност не само по филмите

В „Хари Потър“ ние виждаме някои Духове, привързани към предмети и къщи, които обитават.
Това е например въпросът, свързан с персонаж на име Стенещата Миртъл в „Хари Потър и Камарата на Тайните“. Тя е била убита и не знае какво да прави след смъртта си. Изглежда необичайно нещо, но това е реалност за много Духове след смъртта. Това е следствие от материалистичния живот, който много от нас решават да живеят.

Какво да очакваме след живота, ако не очакваме нещо?

Как да се справим с един друг неочакван вид истина, когато вярваме в един нереален духовен свят, състоящ се от ад и рай?

Поради това много хора се връщат в Духовния свят в състояние, в което имат нужда от помощта на Духовни Водачи, който работят за доброто.

А относно въпроса за любовните заклинания и други подобни?
В „Хари Потър и нечистокръвния принц“ видяхме сцена, в която едно момиче правеше любовна отвара.
Имаме едно свидетелство от сайта incrivel.com, което описва едно истинско преживяване на човек с такъв проблем:

„Моята приятелка обича всичко, свързано с мистицизма: чете на Таро карти, вярва в таласъми и призраци, и обича Астрологията. Напротив, аз съм един много рационален човек: вярвам в науката, която обяснява всичко: за мен химията, физиката и биологията са ключът към всеки проблем. Почти винаги ние не сме съгласни една с друга. Един ден възникна дискусия помежду ни за „любовни магии“. Аз реших да покажа, че това е една лъжа с един личен пример и заедно ние извършихме едно „заклинание“ за едно момче, което харесвах в училище и което не даваше и пет пари за мен.
В определения час направихме ритуала. След една седмица той ме придружи за първи път до вкъщи. На втората среща се целунахме. На третата среща той каза, че ме обича. В началото реших, че всичко това е едно голямо съвпадение, но любовта му се превърна в една мания и обсебване. Когато отклоних една покана от него, той изпадна в истерия. И тогава стана агресивен и ме удари.
Изплашена, аз реших да прекратя всичко с него. В началото беше ужасно: той ме чакаше пред входа на апартамента ми, пишеше ми съобщения, обаждаше ми се и казваше, че ще умре без мен. Той прекара нощта пред вратата на апартамента ми и ме викаше през прозореца. Родителите му решиха да го заведат в друг град, преди той да направи още една глупост. Смених номера на смартфона си и го блокирах във всички социални мрежи. Надявам се да не съм виновна за неговото неподходящо поведение. Очевидно магьосничеството все още съществува в 21 век“.

Защо се е случило това?
Мисълта е една сила, която създава, привлича или отменя. Поради това магьосничеството и заклинанията са начин за привличане на зли духове, тъй като Добрите Духове не са свързани с материалните неща.
Но има ли магии и заклинания?
За да си изясните отговора чуйте нашия Урок 64 – Споразумение с нечисти сили. Окултна сила, талисмани, магьосници, както и въпроси 533 до 538 и от Книга на Медиумите Глава VIII Лаборатория на невидимия Свят и Глава IX Места обитавани от Духове.

В книга „Евангелието според Спиритизма“ четем:

„Медиумизма е свято нещо и трябва да се изпълнява по свят начин“.

В някои филми за Хари Потър, специално в „Ордена на Феникса“, виждаме въпроса за СЪНИЩАТА, дори сънуването на събития, които се случват някъде.

Този въпрос е добре изяснен в Книга на Духовете, Глава 7 Освобождаване на Душата, въпроси 400 до 421 и Книга на Медиумите, Глава 7 Биматериалност и Трансфигурация.

Ако сънищата са ви любима тема и искате да научите повече чуйте Урок 50 – Сънища, пътуване на Духа на сън, духовни задачи, учебни сънища и срещи с наставници. Примери и Урок 51 – Сънища 2 – предчувствия, общуване с духове и духовно виждане в сънно и полусънно състояние

А по въпроса за ДЖУДЖЕТАТА И ЕЛФИТЕ?

Спомняте ли си малкия Доби от „Хари Потър и Стаята на тайните“?

Спиритизма ни учи, че те са ПРИМЕР ЗА ЕЛЕМЕНТАЛИИ, липсващата връзка, която Дарвин никога не можа да намери, тъй като това е еволюционен процес, който се е развил в духовния свят.

В книгата “Наш Дом“ на медиума Шико Шавиер, в последната глава, ние виждаме духът Нарсиза да търси подкрепата от елементалии да ѝ донесат лечебни флуиди от растенията, за да помогнат за излекуването на един болен човек.

Медиумът Дивалдо П. Франко, даде интервю за списание „Алан Кардек“ по тази тема, можете да го чуете в Урок 62 – Действие на духове върху природни явления. Елементалии.

Във филмите Хари Потър, но също и във „ФАНТАСТИЧНИ ЖИВОТНИ и къде да ги намерим“, по сценария на Джоан Роулинг, ние срещаме много необичайни животни.

Тук трябва да направим една разлика.

Сред уроците на Спиритизма ние можем да видим различни доклади относно процеса на еволюция на интелигентния принцип докато той се превърне в човешки същества.

„Тези преживявания (за трансформация на флуидното тяло на интелигентния принцип) са направени извън земята, извън материалния живот, в преходни светове, чрез Духове от много висок ранг. Когато дойде времето, те вземат тези същества в животинска форма и започват да ги прекарват към човешката форма, в светове без растителност, без вода, без живот, какъвто е познат на Земята.Тези същества претърпяват мутация, която, поради липса на по-добър термин, бихме казали, че е като на гъсеницата, която се трансформира в пеперуда. Интелигентният принцип, подобно на гъсеницата, чувства нуждата да се трансформира, да напредва.

Дух Балтазар, ментор на СЕЛД
Медиум Алтиво Карисими Памфиро, книга „Инструкции на Духовете“, том 2

Споделен опит:

Имам приятелка, която е сериозен медиум и професионално работи с растения. Тя е виждала много видове елементалии, които работят в големи групи в една система на сътрудничество. Покрай растенията е виждала много необичайни създания, освен онези, които често са описвани като джуджета, елфи или феи. И това, което тя описва прилича на създанията от филма Фантастични Животни.

Едно сънно преживяване от 2018 г. на медиум, който работи в спиритистка къща СЕЛД.

„Спях дълбоко. По време на съня се озовах в някакъв частен кабинет, като офис стая, за интервю с директора там. Не ми беше позволено да си спомня лицето му. Изглежда, че в стаята имаше антични мебели от 19 век. Бях сигурен, че това е опитност извън тялото, защото беше сън с много ясни образи.

На масата на директора, пълна с предмети, имаше едно същество, с размерите на котка, което приличаше на дракон, но който си смени цвета като хамелеон. Кожата му беше като люспите на риба, но оцветена в цветовете на дъгата като на птичката колибри.Той издаваше много необичайни звуци, малко приличащи на птичи песни, но не пееше. Бях впечатлен от животното и се опитах да го докосна, но то издаде звук на видим дискомфорт и придоби червен цвят.Тогава директорът ми каза ментално: „За да го докоснеш, първо трябва да му изпратиш мисли на любов“. Направих това и животното стана зелено и ме остави да го докосна. И сънното преживяване свърши в този момент. Когато се събудих, можех да си спомня единствено това изключително същество, защото, колкото и да говорих с директора, помня само образа на дракона“.

Що се отнася до възможността някои герои от филма да станат животни (професор Люпин в върколак, Сириус в черно куче, Нагини в змия и др.), от гледна точка на Спиритизма, това е феномен, които би се случил само в Духовния свят, въпреки че някои инкарнирани хора разкриват физически характеристики, които предполагат стадий в ниски духовни колонии в животинска форма.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *