Писмо от един умрял

Духовен автор Ирмао Х, книга „Cartas e Crônicas„, психографирана от Шико Шавиер

„Скъпи приятелю, не можеш да си представиш какво е да бъдеш погребан на 2 ноември (Денят на мъртвите в Бразилия). Това е истинска трагедия за неопитен дух като мен. Погребението на старото ми тяло, разядено от болестта, се случи призори, когато украсените гробища приличаха на една празнична къща. Аз стоях до ковчега, сякаш пазех тленните си останки, разсъждавайки върху това колко е нищожен човешкия живот … Съзерцавайки отдалеч съпругата си и децата си, които тихо плачеха в една наета кола, аз размишлявах върху онази стара поговорка на Соломон: „Суета на суетите, всичко е суета“.

На входа на гробището заедно с неспокойната тълпа на живите в плътта, дойде една огромна тълпа от дезинканирани Духове, които ме заобиколиха с любопитство, сарказъм или състрадание. Някои ми отправяха недискретни въпроси, а други съжаляваха съдбата ми. С голяма трудност аз последвах ковчега, който отнасяше обездвижения ми скелет, и напразно се опитвах да се приближа до съпругата си. Едва чух молитвата, която някои приятели отправиха от мое име, защото изведнъж вълната от починали ме обсади.

Опитах се да се върна край гроба, но беше безполезно. Въплътените посетители доведоха, обвързани със себе си огромна тълпа страдащи и възмутени души. Много от тези духове крещяха близо до гробовете, разказвайки за скритите престъпления, които ги бяха хвърлили в тъмната канавка на смъртта; други разнасяха обвинителни документи в ръцете си, вайкайки се от безумието на роднините или срещу корупцията на съдебните съдилища, които бяха променили разпорежданията и желанията в последната воля на мъртвите.

Родителите обвиняваха децата си. Деца протестираха срещу родителите си.

Много души, особено онези, чиито тленни останки се намираха в скъпи гробници, проникваха в личното пространство на гробниците и оттам издаваха ужасяващи стенания и ридания, безполезно опитвайки се да вдигнат собствените си кости, за да възвестяват пред роднините истини, които човешките уши мразят да чуват.

Много дезинкарнирани хора говореха за пари и финансови депозити, изгубени в банки, неизползвани земи, забравени къщи, ценни произведения на изкуството, които се бяха изплъзнали от ръцете им.

Обезумели жени викаха за отмъщение срещу жестоки мъже. Мъже със свиреп вид крещяха срещу жестоки жени.

Може би, защото все още носех със себе си миризмата на физическото тяло, много души вярваха, че аз все още съм жив на Земята и съм в състояние да им помогна да решат проблемите си.

Забелязах, че медици, свещеници и съдии са най-оспорваните и критикувани хора тук, поради даровете и обещанията (за по-добър задгробен живот), помощта и завещанията, в които те не винаги отговарят на очакванията на починалите.

Много пъти бях чувал от приятели Спиритисти, че има много духове на починали, обсебващи живите, но, припомняйки току-що чутите биографии и разкази, аз истински вярвам в обратното: има много повече живи хора обсебващи мъртвите.

Толкова много Духове се събраха около мен, че аз повече не можех да виждам семейството си.

Едва когато мъжете и жените се оттеглиха, почти всички безразлични към страданията на Духовете, измъчените и нещастни души се измъкнаха от гробището.

Тогава останах сам и разбрах, че смущението в дома на мъртвите беше една проста последица от безпокойството в дома на живите.

Когато тишината завладя околната среда, гробището изглеждаше като едно светло и приветливо гнездо, в което сега забелязах едни приятелски ръце, в отговор на молитвите ми, докато градът около мен изглеждаше като обширен некропол, населен с мавзолеи и кръстове, в които въплътени и дезинкарнирани духове живееха мъчителната драма на моралната смърт, в ужасни компромиси с тъмнината.

Докато Човечеството не е готово да уважава вечния живот, е много неприятно да бъдеш погребан в деня на мъртвите.

Молете Исус за това да можете да умрете в облачен и дъждовен ден, защото колкото по-малка тълпа на погребението ви, толкова по-добре за вашия покой.“

ДЕНЯТ НА МЪРТВИТЕ

медиум Дивалдо П. Франко – статия, публикувана във вестник „A Tarde“ през 2017 г.

Християнският календар отделя 1 ноември за почитане на всички светии и 2-ри ноември посвещава на мъртвите. (според бразилските религиозни празници)

С течение на годините религиозните тържества, посветени на дезинкарнираните, които станаха светци, и тези, които останаха в обикновено човешкото състояние, се промениха. В някои страни, като Мексико, денят, посветен на мъртвите, представя много традиции, митове и суеверия, като се провежда като едно празнично събитие.

В други страни това се превърна в една възможност да предизвикате носталгия и благодарност с един нежен спомен за близките. Гробът е почистен и украсен с цветя. Провеждат се тържества в чест на починалия.

И все пак действително обичаните от нас същества ние си ги спомняме всеки ден, а не само на тази дата, поддържайки една дълбока връзка посредством молитвата, незабравимите спомени и обичта, която не изчезва с дезинкарнацията.

И те продължават да живеят, всеки в един еволюционен етап, който е резултат от тяхното морално и духовно поведение, когато са били в материалното тяло.

Смъртта никога не унищожава живота. Разделянето с тялото е едно биологично явление. Духът има безсмъртно съществуване, оцелявайки отвъд материята като запазва интелектуално-нравствените ценности, съхранени от преражданията, чрез които той се пречиства и издига към Бог.

Прочувствените тържества в памет на мъртвите са много уважавани. И все пак, ако цветята, които поставяме на гробовете, се превърнеха в храна за гладните на Земята, в памет на любимите ни хора, резултатите биха били много по-ценни и полезни за дарители и бенефициенти. (т.е. и за нас и за душите на починалите, на които нашия акт носи добра енергия и духовни заслуги)

Трябва да поканим хората да практикуват благотворителност към страдащите същества във физическия свят, като им помагат да намалят мизерията и мъките, в които страдат.
Вместо да посещаваме гробищата, където няма да срещнем любимите си Духове, нека да отидем в домовете на изоставени възрастни хора, бедни малки деца и болни хора, като им отнесем благословиите на любовта и ресурсите за една адекватна помощ.
Така ще имаме един ден, толкова посветен на намаляване на самотата, колкото и на възхваляване на безсмъртния живот.

Дивалдо П. Франко
Статия, публикувана във вестник A Tarde през 2017 г.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *