Центъра на Пратениците, Сектор за планиране на реинкарнациите, Духовна Колония Наш Дом.

Тук Андре Луис изяснява работата на Духовете в помощ на планиране на реинкарнацията.

Персонажи:
Манасес – техник в Сектора за Прераждане на Духовна Колония Наш Дом.

Приближавайки към залите по дизайн, където многобройни колеги подготвяха планове за необичайни реинкарнации, един доброжелателен сътрудник потърси Манасес за да поиска информация.

Манасес с охота ме запозна с него.

Ставаше дума за един колега, който след петнадесет години работа в помощните дейности, щеше да се върне в плътската сфера, за да си уреди определени сметки. Новодошлият изглеждаше колеблив. Беше уплашен и нерешителен.

– Не се оставяйте да ви завладеят негативни впечатления, – каза му Манасес, предавайки му едно добро настроение. – Въпросът с прераждането не е толкова сложен. Разбира се, необходими са смелост и добро настроение.

– Въпреки това – възкликна събеседникът, донякъде тъжен, – страхувам се да не създам нови дългове, вместо да изплатя старите си ангажименти. Толкова е мъчно да спечелите в плътската опитност с оглед на забравата, която идва при инкарнацията …

– Но би било много по-трудно да триумфираме, ако запазим паметта. Ако имахме големи добродетели и красиви постижения, нямаше да имаме нуждата да повтаряме вече изживените уроци в плътта. И ако ние имаме само рани и отклонения, които да си спомняме, да благословим временната забрава, която Господ ни дарява.

Другият се насили да се усмихне и възрази:

– Познавам вашия оптимизъм; Искаше ми се и аз също да бъда такъв. Ще се върна уверен във вашата братска подкрепа. Може ли да разбера дали моделът ми е готов?

– Мисля, че можете да го потърсите утре, – каза Манасес. – Отидох да погледна първоначалната графика и ви поздравявам, че приехте любещото предложение на приятелите, които са добре информирани относно дефекта на крака. Със сигурност ще се борите с големи трудности в принципите на новата борба, но решителността ви ще ви донесе добро.

– Да – каза кандидатът за реинкарнация, донякъде утешен, – трябва да се защитя срещу определени изкушения от своята нисша природа. И болният крак ще ми помогне, създавайки ми добри грижи и занимание. Това ще бъде една противоотрова за суетата,
един страж срещу опустошението на прекомерното себелюбие. „

– Много добре! Медитирайте върху получената благодат и след като се върнете на физическия план, не се връщайте тук, докато не навършите седемдесет години. Опитайте се да се възползвате от възможността. Всички ваши приятели се надяват, че по-късно ще се върнете в нашата колония, в славното състояние на един „осъществен“

– Приятелю, какво означава думата „осъществен“?

– Тази титла определя редките братя, които се възползват от всички конструктивни възможности, които земното тяло им е предложило. Като цяло, почти всеки от нас, връщайки се към плътската сфера, (…) подценяваме 50%, 60%, 70% от нашите възможности. (…) „осъщественият дух“ в качеството си на лоялен и продуктивен работник, може да избира по своя воля бъдещото тяло, когато би искал да се върне на Земната Повърхност в едни мисии на любов и просветление (…). „


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *