Здравейте на всички, които следват моя канал в ютуб и като цяло публикациите, които правя по материалите на Спиритизма.


За онези от вас, които познават от преди години моята работа вече знаят защо толкова често споделям материали, които не се ограничават в сферата на регресията в минали животи. За онези, които не знаят ще кажа сега. Всеки човек има нужда от подкрепа, от допълнителни размишления, които да го доведат до по-дълбоки отблокирания и осъзнавания във времето след провеждането на регресия. Както нищо не е случайно в нашия живот така преди 7 години именно по време на регресия дойде информацията за Християнския Спиритизъм, чрез бразилския медиум Шико Шавиер и неговата книга и филм Наш Дом.


От този момент започнах да изучавам този огромен океан от информация както се оказа в последствие, който обясни редица процеси, които се материализираха в регресиите и сложните взаимовръзки, в които се случват съдбите ни.


Но както за мен така и за всеки желаещ и поне малко любопитен по отношение на духовното развитие и намиране на отговори – духовността не е пътят на най-малкото усилие, точно обратното. Изисква постоянство, упоритост и устойчивост във времето. Никой не ни дава наготово смляна есенцията, има смисъл в това да четеш и да размишляваш – думата медитирам която често употребяваме реално означава точно това – дълбоко размишление, потапяне в размишление върху нещо.


Всичко, което правя, винаги е било провокирано от нуждите на хората, които съм срещала в регресиите – от темите, по които те най-често срещат страдание в живота си и въпросите най-трудни за асимилиране от ума.

Днес ще се опитам съвсем накратко и простичко да обясня какво представлява Спиритистката практика – Евангелието у дома и за какви случаи е приложима тя.


Статия по темата има публикувана в сайтa, но за онези от вас, които не успяват да си представят процеса и смятат, че е нещо сложно тук ще го опиша в няколко елементарни стъпки.


На първо място искам да кажа, че това е време за вас – 10-15 минутки в определен ден и час от седмицата, или ежедневно, най-добре след края на активния ден за вас, когато сте на спокойствие от всички задължения, и можете да насочите ума и сърцето си към една друга сфера – духовната – там, където всички имаме нужда да се зареждаме.


В основни линии структурата на процеса е следната:


1во – Начална молитвичка, която си съставяте на момента, каквото ви дойде от сърцето, като може да започнете с това за какво благодарите на Бог, за помощта, която сте получили в днешния ден от вашия духовен водач, за покрива над главите си и за храната на масата си, за това, че въпреки изпитанията имате любовта на приятели, на семейство, за здравето на всички.

Да благодариш за всичко, колкото и суров да е живота към теб, да благодариш и за най-малкото, най-дребничкото реално те поставя в една много хубава висока вибрация – вибрацията на смирението пред Божия замисъл, само той знае най-добре кое как се случва и по какви причини. Ние не виждаме целия замисъл на нещата, за това ни е нужно упованието, че поне Бог знае, той има план и дори сега на нас да не ни е ясно.

Защото е лесно да се благодари, когато животът е песен, но когато има болен в семейството, когато има недостиг на ресурси или друг вид терзания, човек още повече тогава трябва да е благодарен. Това е начина да надскочим опасната вибрация на обезнадеждаването, и да си подхраним душата с една увереност, че Всевишния обича всичките си деца и винаги ги води към техния прогрес и развитие, погледнато от духовна гледна точка.

Понякога аз самата, когато съм се чувствала зле в някое изпитание намирах утеха в тези молитви и думи към Бог, че вярвам че има полезна цел защо сега преживявам дадено нещо, и моля Бог, когато е възможно, ако е възможно след време и на мен да разкрие висшия смисъл на урока, в който се намирам сега. И действително тази ментална настройка винаги ми е давала сила да изтрая още време и да съм устойчива, докато действително животът сам разкрие, както се е случвало защо едно или други изпитание ми е идвало в живота. В края на началната молитвичка може да се помолите всички текстове, които ще се паднат да са едно ценно послание за вас от вашия духовен водач, какво именно в този момент от живота той би желал да ви насочи и посъветва. Както и да не забравим да споменем, ако има някакви духове около нас, обитатели на къщата ни, или дошли придружавайки нас самите, когато сме били навън, то нека Евангелието у дома бъде полезно и утешително за техните души и да ги окуражи да последват духовните си водачи и да си тръгнат нагоре към духовните сфери.


2 стъпка – четенето – тук ще споделя моята формула – аз ползвам една малка книжка преди Евангелието, която е с кратки притчи. Това е „Исус у дома“ на медиума Шико Шавиер и духовния автор Нейо Лусио. Тази книга отворена на случаен принцип за да се падне най-подходящия текст и след това Евангелието според Спиритизма също отворена на случаен принцип – ни дават цялостно послание и повдигат интересни въпроси и теми, които ако пречупим в перспективата на своя живот и близки събития можем да видим какво послание иска да ни предаде духовния ни водач.

Четенето на книга Евангелието може да бъде и поред, да стартирате книгата от начало, или на произволен принцип. Може да изчетете двете странички, на които отворите, или пък да прочетете една цяла подточка. Вие сами ще усетите. Няма някакви правила, правилно или неправилно. Намерението ви е най-важното – а то е да си дадете шанс за притихване на душата, за учение, за осмисляне на концепции, които може да са ви полезни в ежедневния живот с околните.

Накрая на четенията можем да добавим – на глас или наум, в зависимост вие как провеждате Евангелието, няколко думи като ваши собствени размишления върху темите.

За мен тези моменти са моята психотерапия – докато говоря сякаш ми се разкрива смисъла защо водача ме насочва към тези глави и какво се опитва да ми подскаже, и така си давам кураж и утеха – в Спиритизма дори тези моменти на молитва и себеокуражаване се наричат автопас – даване на енергийни пасове на самия себе си.


3то място е – финалната молитва – тук можем да се помолим и за свои специфични проекти, казуси, които преживяваме, за насоки и знаци от водачите, да ни водят по верния път и да ни дадат знак ако крачим в грешна и опасна за нас посока. Можем да помолим за здраве и добро за всички членове на семейството ни или въобще за всички хора, за които желаем.

Нека не забравяме да включим и няколко думи за нашите невидими гости – духовете, които предвид колко са се увеличили внезапните смърти и колко са неподготвени човеците въобще за реалността след смъртта – и те са много повече от всякога около нас. Нека помолим Бог да отвори тези души за утешителните слова, които четем и да им помогне да се издигнат нагоре към духовните нива, при техните духовни семейства, за да позволят да получат помощ от техните духовни водачи за да се успокоят и балансират.

Ако използвате и двата текста при провеждане на Евангелието процедурата няма да отнеме повече от 15 мин. Толкова време продължава при мен.


Ако се питате в каква поза трябва да сте по време на Евангелието – в каквато пожелаете. Истината е, че ако човек го прави вече след края на един дълъг уморителен ден, то почти сигурно е, че най-удобно ще се чувствате легнали, да е изпънат гърба и краката. Ако не ви е удобно вие просто ще спрете да правите Евангелието.


Аз лично предпочитам на глас, защото когато ми се е налагало да правя Евангелието наум и особено, ако е тъмна стая, докато сина ми спи в съседство – най-трудно ми е да устоя да не заспя и аз. Най-приятно ще ви е ако имате домашен любимец. Те са много сензитивни за хубавите енергии и идват при вас докато тече процеса. Моята котка си заема позиция на краката ми, сякаш да се потопи и тя в лечебните флуиди, които духовния водач в този момент ни предава.


Правенето на Евангелието в постоянен час, независимо всеки ден, или веднъж или повече пъти седмично, показва на вашия водач по кое време може да ви намери в подходящата настройка на мислите за да дойде и да ви помага, да изчисти натрупаните дневни негативи и да даде лечебни флуиди.


Нещо, което ще ви стане навик, слагайте си чаша вода край вас, докато правите Евангелието у дома (също и докато спите е добре да имате вода до себе си). Това са двата случая, при които водачите ни зареждат лечебни флуиди във водата и първото, което трябва да сторим след Евангелието е да си пийнем малко водичка, можем дори да я споделим с други хора в семейството или да налеем на домашния ни любимец.


Процеса е много полезен за всички хора, и с проблеми, и без проблеми, и с енергийни влияния, и такива, които нямат намеси. Но понеже е толкова лесно да се сдобиеш с духовна компания било по причина на собствения си характер или слабости, било заради по-конфликтни отношения с друг човек, Евангелието у Дома е най-добрата защита и изчистваща процедура позната на Спиритистите и задължително средство за всички медиуми.


Ако тук си припомним, че всички ние имаме развита определена чувствителност, която последните години се повишава все повече за реалността на духовния свят и неговите обитатели – то по тази логика всички ние сме медиуми малко или много и всички ние имаме нуждата да се балансираме и да успокояваме енергиите, които привличаме в дома си чрез такава практика.


Ако имате проблеми със съня, ако чувствате постоянно напрежение, безпокойство, някаква тежест във вас, много е вероятно да си имате духовна компания и тогава още по-полезно и належащо е по-скоро да започнете Евангелието у Дома. Така ще спомогнете на вашия духовен водач по-ефективно да ви помогне, да успокои и отведе духовете, където трябва, а вие да можете да се върнете към по-нормален начин на функциониране.

Но не забравяйте, че Евангелието у дома също е едно учение, просветляващи уроци всеки ден, които целят повишаване и на нашето собствено разбиране и морал, което да прилагаме като поведение в ежедневието. А чрез нашия ум, посредством нашето собствено разбиране на това, което четем – то е и урок и утеха за невидимите същности около нас, които независимо по какви причини са наоколо, но в крайна сметка, някои бързо, други след известно време, променят начина си на мислене и мотивацията си и сами се оттеглят към духовния свят оставяйки ви вас на спокойствие да продължите живота си.


И сега накрая – книга Евангелието у Дома е издадена в хартиен вариант за онези от вас, на които това им е най-удобния вариант. За останалите има безплатна пдф версия с по-едър шрифт за отваряне на таблети и телефони.


Книга Исус у Дома, която аз лично ползвам може да изтеглите също от сайта на Спиритизма.
Надявам се че сега процедурата ви е малко по-ясна и не толкова сложна, както може би повечето хора смятат, само докато не опитат и видят че е много приятно – и особено полезно.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *