Планетата Венера

АЛАН КАРДЕК – списание за Спиритизъм и психологически излседвания „Revue Spirite“ АВГУСТ 1862г.

Планетата Венера

(Спонтанна диктовка, медиум: г-н Костел)

Планета Венера е една междинна точка между Меркурий и Юпитер. Жителите ѝ имат същата физическа структура като вас. Единствената разлика е в красотата и съвършенството на формата. Във Венера ефирността на въздуха, сравнима с високите планини, е неподходяща за белите ви дробове. Там няма болести. Жителите ѝ се хранят само с плодове и млечни продукти; те не знаят варварския обичай да ядат мъртви животни, жестокост, която съществува само на по-нисшите планети; в резултат грубите нужди на тялото са елиминирани, а любовта обхваща всички страсти и всички съвършенства, за които на Земята само си е мечтаете.

Подобно на зората, когато формите са полу-покрити от сутрешната мъгла, съвършенството на душата, почти завършено, има невежеството и желанията на щастливото детство.

Подобно на зората, когато формите са полу-покрити от сутрешната мъгла, съвършенството на душата, почти завършено, има невежеството и желанията на щастливото детство. Природата е пременена с изяществото на забуленото щастие. Меките и закръглени форми не показват сковаността и агресивността на земните пейзажи; морето, дълбоко и спокойно, не познава бурите; дърветата никога не се огъват от натиска на бурни ветрове, а зимата не ги лишава от зеленината им; нищо не е шумно; всичко се усмихва, всичко е нежно.

Обичаите, белязани от тишина и нежност, не се нуждаят от натиск, за да останат чисти и силни.
Политическата форма приема изражението на семейството; всяко племе или група индивиди имат своя вожд, избран от класа на старците. Там старостта представлява апогея на човешкото достойнство, тъй като е близо до желаната цел. Освободена от болести и грозота, тя е спокойна и лъчезарна като един красив есенен следобед.
Земните индустрии, приложени за безспирно търсене на благосъстояние, там са опростени и почти изчезват във висшите региони, където няма причина да съществуват.
Те са заменени от извисено изкуство, което вашите груби сетива не могат да си представят.
Дрехите са еднакви; големи бели роби, които обгръщат тялото с хармонични гънки, без да го променят.
Всичко е лесно за съществата, които желаят само да достигнат до Бог, лишени от материални интереси, живеейки просто, почти светлинно.

Жоржис (Дух предал посланието)

Източник: Kardecpedia


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *