За деня, в който почитаме нашите любими починали хора имаме да споделим 2 красиви истински истории за това как нашите любими създания идват при нас, с което отправяме една покана към всички вас да не скърбите за вашите любими хора, а да празнувате безсмъртието на душата им.
Обичаме да използваме израза в този ден „да им се намери на душите“…

Нека помислим какво ще стигне до тях от нещата, с които показваме уважението си. Всичко материално е за живите, не е за Духовете на починалите. Те нямат нужда от храната ни, от скъпите букети на надгробните плочи, нямат нужда от платените молитви, прочетени от друг човек…

Но могат да се нахранят и да утолят жаждата си в добрите дела, които извършваме в тяхно име към човек в нужда, могат да изпълнят сърцето си с енергията от нашите спомени.

Тогава нека ги почетем с най-хубавите и весели спомени, които пазим за тях, да разкажем любимите им истории, да си спомним всички онези сгряващи сърцето моменти, да благодарим на Бог в молитва за това, че ни е дарил с тяхното присъствие, независимо за колко години са били редом с нас… че въобще са се родили в семейството ни, защото можеше и никога да не бъдат част от него.

Всяко добро дело сторено в тяхно име към друго същество в нужда ще увеличи техния духовен резерв Горе в духовната им сметка. Енергия, която те ще могат да използват.

Има много неща, които можем да сторим за нашите починали близки… Много повече отколкото признаваме. Защото за една част от нас любовта ни не се простира чак дотам, че да излезем от комфортната си зона и да приемем една по-задълбочена концепция за живота след смъртта. Предпочитаме да се вкопчваме във все по нестабилната материалистична теория за смъртта и края на всичко.

Но днес се обръщаме към онези от вас, който не се съмняват, че духа на човека продължава да съществува и след раздялата с физическото му тяло.
Днес искаме с вас да отпразнуваме тази прекрасна реалност – която не разделя любими хора завинаги, а ги събира отново и отново в Духовния свят и в различните инкарнации във физическия свят.
В днешните истории е подчертана ролята на една неглижирана сфера – съновиденията един постоянен канал за връзка между нас и нашите любими починали.

Но кога ще ги видим? Защо не ги сънуваме? Как да получим такъв сън-среща с наш починал любим човек?

Нека първо станем едни добри сътрудници на любящите си духовни водачи за да успеят те да спомогнат срещата ни с любимите ни починали създания в сънното състояние, когато духа е освободен в голям процент от телесните окови.

Разбира се че, те могат да се доближат до нас и докато сме напълно будни, да уловим уханието им, да забележим малките знаци и синхроничности, с които ни поздравяват, или да чуем любимия глас в съзнанието си.

Как можем да помогнем на духовния си водач да ни подготви за среща с близките?

– Просто като приемем с любов и отворим съзнанието си за реалността на духовното съществуване, когато захвърлим страха, овехтелия скептицизъм и критикарството си… Това е едно облекчаване в собствената ни енергия.

– Нужно е си дадем сметка колко е важна менталната ни настройка за да могат духовните ни водачи да ни подготвят вибрационно да приемем една такава среща. В името на нашите близки, които също желаят да ни пратят утехата си, си заслужава всяко усилие, което ще направим за промяна на мисленето и адаптиране към вечните духовни реалности.

Първата история, която искаме да ви разкажем

Спомняте ли си случаят на Луиз и болната му съпруга, чиято история споделихме миналата година?

В резюме историята: един братовчед на болната, който е спиритист по духовни убеждения, я посещава и вижда в стаята до нея един духовен водач с много специфичен вид – странни дрехи и тюрбан на главата украсен със скъпоценен камък. Той разказва видението на Луиз, който от своя страна го разказва на колежка в училище, и то „случайно“ стига до слуха на друг спиритист – нашия учител ( който ни помага да изучаваме книгите на Алан Кардек и Шико Шавиер и вие познавате от нашия Онлайн Курс). До този момент той нямаше представа, че съпругата на колегата му Луиз е тежко болна. Две седмици по-късно една сутрин нашия учител се събужда с послание, което трябва да предаде на Луиз.

Ето какво му казва:
„Бях свидетел на разговор между теб и колежка преди две седмици. В действителност, ако аз не бях се появил в училище в онзи момент нямаше да чуя разговора. Бях на правилното място в правилния момент. Не знам дали вече съм ти казал, но съм медиум в СЕЛД, което е сериозен център в Рио де Жанейро, който разпространява Спиритизма. Тази сутрин, когато се събудих, чувствах много ясно, че трябва да ти кажа следното.
Когато ти разказа, че е било забелязано присъствието на доброжелателен Дух с бял тюрбан украсен с бижу, то в същия момент в ума си видях една фигура на индийски духовен водач.

В книгата „Спомени на един самоубиец”, психографирана от Ивон до Амарал Перейра, се съобщава, че съществува група духове Индуси, отговорни за спасяването на самоубийците тук, в Бразилия и на Иберийския полуостров, които са предано отдадените на Духа на нашата възлюбена духовна майка Мария от Назарет. Те се проявяват, както си го описал, и имат допълнителна мисия да придружават Духовете на тези преродени някогашни самоубийци.
Само за пример ще споделя, че имам една братовчедка, която неотдавна се превърна в жертва на тежък рак, който обхвана тялото ѝ. Бяхме информирани, че тя е извършила самоубийство в предишен свой живот поради чисто бунтарство. Тя беше много егоистичен човек. Беше ѝ дадена възможност да разшири способността си за любов към своите ближни, да излезе от своя собствен свят, но не се възползва от възможността. Продължи да се бунтува и заяви, че ще се бори с Бог.


В крайна сметка това, което искам да споделя с теб е следното:

Болката съществува в живота ни като последствие от нашите действия, подчинени на принципа на Закона за Действие и Противодействие, който царува над нашите съдби. Болката съществува, за да ни накара да се замислим още веднъж, че не правим доброволно онова, което сме предложили да правим преди да се преродим в тяло. Твоята съпруга има шанс да направи това размишление сега.

Приятелския Дух ме помоли да ви предам следното:

„Ежедневно за напред взимайте по една малка чаша вода. Поставяйте я на нощното шкафче на леглото и се молете заедно, като се обърнете към Исус с молба да вложи в тази вода необходимите флуиди, за възстановяването на съпругата. Правете това сутрин при събуждане и вечер преди лягане. Ако можете да засадите лечебни билки в двора в по-големи количества това ще е много полезно.
Божият Закон е образователен, а не наказателен. Всичко се случва за наше добро, за нашия напредък.
Исус каза: „Любовта покрива множеството от нашите грехове.“
Какво може да прави тя като все още е слаба? Отговора е даден в тази история: Награда за саможертвата, духовен автор Нейо Лусио, психографирана от Шико Шавиер, книга “ Alvorada Cristã”
С най-добри пожелания! Бъдете в мир!“


Няколко месеца след този епизод съпругата на Луиз почина. Онези от вас, които вече са разбрали колко е важен всеки миг на тази Земя за нашето осъзнаване и изкупление, ще оценят правилно допълнителното време, което Духа на жената получи. Ние вярваме, че макар и в края на живота ѝ, духовното обяснение и времето дадено да поразмишлява над него е дало нужното осъзнаване и изводи за Духа, така че той да направи своя прогрес.

Но подкрепата на духовния водач не спира до подготовката и подпомагането на човек да премине в Духовната Сфера. Той помага и за среща с близките ни на Земята в една от най-популярните форми…

Съновиденията

Няколко месеца по-късно…

Красивия сън на Луиз, в който среща починалата си съпруга

„Братко, аз вече успях да сънувам жена си. Тя дойде в нашата къща, придружена от някой, когото не можах да разбера кой е. Тя не говореше и в момента, когато посочи, че ще си тръгва вече, я помолих да остане още малко, на което тя ми показа с изражението си, че не е възможно. Тя изглеждаше спокойна.
След това повече не я сънувах, въпреки че копнея за това. Чувствам, че много ми липсва и понякога усещам едно неприемане. Винаги моля Бог за помощ и да е с нас.
Извинявай, че не ти писах по-рано. Имаше проблем с мобилния ми телефон и днес реших да проверя всички стари съобщения.
Изпращам ти една голяма прегръдка.

Бог да е с теб“

И за да не си помислите, че това е изключение ще ви споделим и втори случай, където също се вижда безценната помощ на духовните водачи за един човек по неговия път на осъзнаване и преминаване през смъртта, както и връзката, която прави с най-добрия си приятел за да предаде утешителното си послание на всички, които оставя на тази Земя.

Случаят на Марко

Това писмо е провокирано от съня, в който Марко се явява на своя приятел (случая пак е личен на нашия учител по Спиритизъм, т.е. Марко е най-добрият му приятел от младежките години).
За близките на починалия то донесе утеха, а на нас, които го четем днес може да донесе надежда, вяра и упование във вечната милост на Бог, който посредством своите пратеници на Земята ни помага на всяка стъпка от нашето поправително-изкупително-обучително пътуване.

Писмо до вдовицата на Марко:
„С Марко се срещнах за първи път през 1995 г. Оттогава бяхме неразделни и се виждахме всеки ден, докато той влезе в полицията през 2000 г. От тази година и нататък поддържахме връзка, но се виждахме по-рядко.
Госпожо М., току-що се събудих от един сън с Марко. Той дойде тук да ме види. Притесняваше се за нещо, но доста физически си личеше. Имаше такова лице, което сякаш иска да каже нещо, но не знае как да започне.
Говорихме много и както винаги той яде сладко и плод гуава. Марко обича гуава. Но в гуавата имаше много червеи и аз взех червеите и ги дадох на 25 сантиметров шаран порода Нишкигай, който имам. Тогава шаранът се превърна в огромна бяла акула и Марко се изуми и каза:

– Възможно ли е това да е бяла акула?

– Да – отговорих аз и му показах снимка на страхотна бяла акула на смартфона си и той в крайна сметка повярва. (*вижте по-надолу тълкуването)
След това малко се разхождахме, разговаряхме за ежедневни неща, без особена важност. Посмяхме се на стари истории. Изведнъж той се обърна с гръб и извървя няколко крачки. Знаех какво ще ми каже, но не исках да го чуя.

После той се обърна към мен и каза:
„Приятелю, аз не мога да продължавам по този път.“


И тогава аз започнах да плача, както правя сега, докато пиша.

В Петък вечерта, когато ми съобщихте, че Марко е в болница помолих нашата спиритистка група да насочи молитвите си към Бог за утеха и кураж на неговата душа. Едно от момичетата в групата, която е психичен медиум, описа моя приятел на външен вид, видя един Дух до него да казва, че най-накрая си е отмъстил на Марко за убийството на членовете на семейството му.
Но този отмъстителен Дух, в този момент на предполагаема победа, не беше щастлив. Имаше вид на човек обзет от радост и състрадание едновременно. Тогава се появи един духовен водач с изключителна духовна красота, за да вземе този дух, който вече вътрешно беше готов да бъде подпомогнат – заради чувството на жалост и състрадание, което изпита (докато са вкопчени в енергията на омразата и отмъщението дисбалансираните духове не допускат Духовните Водачи да им помогнат).
Цитат от описанието на духовния водач, което медиума видя: „Дойде една жена, висока, руса, облечена в тъмно синьо и светеща бяла рокля, с фусти до земята, като рускиня, имаше нещо около главата, не точно ореол, но приличаше на ореол, и беше сякаш на извивки, и имаше цвета на роклята. Хвана за ръка Духа, стоящ до болния, и го поведе като малко дете, а той смирен и кротък, знаеше, че трябва да тръгне с нея…“

Знаехме, че това е предишно превъплъщение. С Марко вече бяхме говорили за това. От много млада възраст той усещаше, че е направил нещо, за което съжалява, но не знаеше какво е това. Докато Марко беше в протестантската църква и говореше на службите, той беше защитен от тези нападения, защото както каза Исус:

„Любовта покрива множество от нашите грехове“,

а също и Еммануел:

„Всеки път, когато Справедливостта ни потърси да си уредим сметките, и ни намери да работим в полза на другите, то Божествената милост я отпраща назад без насрочена дата за връщане. „

През 2014 г. Марко усети някакъв духовен дискомфорт и помоли водачите на СЕЛД за насоки.
Отговорът беше:

„Синко мой, изучавайте Книга на Духовете и Евангелието според Спиритизма.“

Това беше последният път, когато се видяхме. През март 2020 се бяхме уговорили да отидем заедно в СЕЛД, но ковид епидемията затвори вратите на СЕЛД.
Когато той се отдалечи от духовния път, нещо се изгуби. Заболяването, което беше средството, с което той да изплати дълга си, се влоши.
Но всичко се учи. Всичко е за наше укрепване.
И аз благодаря на Бог, че моя брат изплати този дълг от миналото.
Марко е подпомаган от приятелски духове.
Той е добре. Нашите мисли за обич го обгръщат.
Той има нужда от нашите молитви. Има нужда от нас да го помним здрав и щастлив.
Всичко ще бъде наред.
Нека Бог даде сили на всички вас там. Всеки път, когато разговаряхме напоследък, той ми казваше:

„Бог ми изпрати някой да се погрижи за мен“.
Този някой сте вие, неговата съпруга.
Благодаря, че се погрижихте за моя малък брат.
Мир!“


Вдовицата на Марко отговори:
„Благодаря, Благодаря“
И аз усетих, че тя е плакала, докато го е писала, това Благодаря беше толкова силно, че го усетих!

Разтълкуване на СЪНЯ

Символизма на червеите, хранещи рибата, която се превръща в една огромна акула:

– факт е, че аз учих Марко за Спиритизма, откакто се срещнахме. Той често ходеше с мен в център СЕЛД и винаги беше много заинтересован от темата. Преди 2 години с радост разбрах, че той е станал Спиритист, заедно със семейството си и те посещават Спиритистка къща в близост до дома им.
Тази храна (червеите) – това е изпитанието, през което той сега премина, но то ще нахрани духа му да се превърне от малка рибка в голяма акула – рибките в моите сънища винаги символизират учениците на Спиритизма.

А смартфона тук символизира връзката, контакта с духовния свят – в съня той способства Марко да зърне за миг потенциала за духовен растеж показан чрез бялата акула, който може да постигне преминавайки през настоящето си изпитание. Защо той изглежда първоначално невярващ – защото образа, който вижда никога не си е помислял, че може да се реализира за него самия. Но всеки от нас може да се пречисти от миналите си деяния и да извиси и на свой ред да стане духовен водачи и помощник на други развиващи се духове.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ

УРОК 19 Връщане от телесния към духовния живот

УРОК 20 Отделяне на душа и тяло

УРОК 41 Помен за умрелите, погребения – как да почитаме своите близки, психосферата на гробищата


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *