Защо е важно да правим добро до предела на силите си и как това служи в наша защита, когато дойде час за разплата на стари кармични задължения, планувани за изкупление в нашето прераждане

СВЕТИ ЛУИС ГОНЗАГА

от книгата на Аделино де Силвейра: „Шико, съкратено от Франшишко

Броят на хората, които търсеха Шико на неговата работа, се увеличаваше всеки път все повече и това създаваше един много голям проблем.

Жозе Шавиер, братът на Шико, и други спътници от спиритистките срещи, предложиха хората да бъдат отвеждани в неговия магазин за обувки, където той да разговаря с тях, докато дойде часа Шико да излезе от работа и да може да им обърне внимание.
Така беше сторено.
Хората биваха насочвани към магазина за обувки на Жозе Шавиер.
В продължение на единадесет години Жозе разговаряше с обсебени хора от всякакъв вид. Много пристигаха дори овързани.
Една вечер Духът Еммануел предупреди Шико, че след няколко минути ще дойдат да го извикат.
Жозе не беше добре.
Когато се обадиха, Шико вече беше готов и отиде в къщата на брат си.
Семейството му веднага каза:

– Шико, не се притеснявай, лекарят каза, че Жозе ще се върне на себе си.

След това Еммануел каза на Шико:

– Приятелят лекар е прав. Жозе ще се върне, но няма да го разпознае, нито някой друг член на семейството. В кармичните изпитания е записано, че той трябва да остане в една психиатрия в продължение на единадесет години.

След няколко часа Шико видя, че няколко духа образуват един кръг около леглото на Жозе.

Той попита Еммануел какво се случва и Еммануел докладва:

– Ще помолим Господа да вземе предвид единадесетте години, през които Жозе разговаря с обсебени хора в неговия магазин за обувки и вместо да прекара отчужден всичките тези години, ще го помолим да бъде дезинкарниран още сега. След малко време и отговорът, който разреши дезинкарнацията, пристигна.

Шико видя как Жозе напуска тялото си. Беше абсолютно същото като това, което беше стояло неподвижно.

Минаха няколко месеца.
Жозе се яви на Шико.

– Как си? – попита Шико.

– Не много добре. Сякаш мозъкът не се побира в главата ми. Чувствам се много замаян.

Жозе се дезинкарнира единадесет години преди предварителния график, с разрешението на Висшето духовно ниво и беше в това състояние. Представете си тези, които минават там през измамни врати на самоубийството

Минаха няколко месеца и Жозе отново се появи на Шико в същото състояние.

Тогава Шико му каза:

– Жозе, днес (21 юни) е денят на Свети Луис Гонзага (*). И той ще дойде на Земята, за да благослови всяка институция, която носи неговото име. Той със сигурност ще премине пред Спиритистки център Луис Гонзага.

(* Алоизий Гонзага, или от италиански Луиджи, португалски Луис – е светец на Римо-католическата църква, монах от йезуитите, покровител на младежите и студентите. Спиритисткия Център Луис Гонзага е основан 1950 г от медиума Шико Шавиер, в началото никой не можел да разбере защо спиритист кръщава център на католически светец.)

Хосе отиде там. Когато се появи Свети Луис Гонзага, цялата улица стана осветена. Светлината беше толкова ярка светлина, че Жозе не можеше да го погледне.

Той падна на колене и започна да се моли:

– Свети Луис Гонзага, бих искал да ми помогнете да се оправя. Просто искам да се балансирам за да продължа да говоря с обсесори и обсебени хора по обществените площади, баровете, кината, клубовете.

Тогава Жозе видя една ръка, сякаш направена от светлина, която му даде една лилия с един неописуем аромат. Той вдиша цветето, което изчезна, прониквайки в носа му. Когато Свети Луис Гонзага отмина, продължавайки своя поход на светлината, Жозе беше напълно възстановен.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *