Регионите на Мрака, зона много по-ниска от обикновения нисш астрал.

Още една причина човек да се развива духовно и да е бдителен за низши чувства и емоции.

„Бандите“ в Духовния Свят

Много често духовете обсесори не действат сами. За да си гарантират успех често те си сътрудничат в усилията си, независимо дали целите им са насочени към един специален индивид или група хора, или целта им е просто да разпространяват смут, омраза и нещастие, в бунт срещу собствената си мъка и страдание. Те в действителност се събират в групи, аналогични на „бандите“ тук на Земята, както пише спиртисткия автор Маноел Феломено де Миранда в своята книга „Обсебване„:

„Такива същности, които в крайна сметка ще бъдат уловени във фините мрежи на Божествените закони, изграждат покварени организации в Регионите на Мрака (много тъмна зона на духовния свят, описана в Глава 44 на книгата на медиума Шико Шавиер „Наш Дом“, аудио), от които те разпространяват своето влияние на страдание и смут из много места на Земята; настройват се също към безделните умове, към виновни, твърдоглави, бунтовни и безразлични хора. Те установяват една близка връзка с тези умове, започвайки сериозни, дълги обсесивни процеси, които понякога траят цял един живот на Земята, и продължават в духовния свят след като обсебения човек се дезинкарнира.

Тези нисши, обвързани със Земята същности, се организират в банди и се борят за лидерски позиции, както биха го направили на земно ниво. В действителност това са едни битки, в които те се унищожават. Тяхната мотивация е една силна амбиция, която се оказва само празна ефимерна илюзия. На тях им липсва силата да контролират себе си и винаги са измъчвани от жаждата за власт.

Техните зли, деградивни умове оформяйки фините тъкани на техните астрални тела, напълно променят техния вид, така че да могат по-добре да плашат онези, които им се изпречат. В тяхната лудост те вярват за себе си, че са малки богове, които се състезават с истинския Бог. Някои от тях все още носят в съзнанието си стария религиозен мит за Ада и дяволите му и те оформят своите духовни тела за да паснат на мисловните форми, върху които са твърдо фокусирани.“

Пример за бандите в духовния свят и за подтискането, на което биват подложени някои духове е показано в късометражния филм САМ ЛИ СИ?

I част – ОБСЕБВАНЕ и АЛКОХОЛНА ЗАВИСИМОСТ – силата на Молитвата

Във фокуса на филма не е само историята на младият мъж с алкохолен проблем, който бива обсебван от свой приятел от минал живот, но и се акцентира върху преживяванията на духа от миналото, на когото му се заповядва да „достави“ душата на своя приятел на своя висшестоящ.

II част – ДУХОВНОТО ЛЕЧЕНИЕ – за кармата и връзките от миналото довели до обсебване

Много фин момент е защо духа на това момче, станало жертва на заговор и убито в минал живот изведнъж става подчинен на зъл дух-обсесор, който държи цял град с такива подчинени духове и изисква от него да му служи вършейки злини… Много важно е кой с какво чувство преминава през момента на смъртта – гнева и чувството, че си жертва, че с теб са постъпили несправедливо, реално може да доведе до посяване на семенцата на ненавистта и желанието за мъст в душата на всеки човек. Именно в този момент тъмни духове, които чакат наблизо могат да установят контакт, виждайки вибрационно сходство и да ни подмамят и надъхат още повече за желаем това отмъщение.
Точно това се е случило с духа на Отавио – който в крайна сметка в продължението на филма в част 2 се вижда че не е бил наранен от своя приятел, когото обсебва, а от съвсем друг злосторник, който е съчинил целия план да отнеме богатствата наследени от баща му.

Във втората част на филма се вижда и през какво страдание преминава духа-обсесор докато накрая се избави от подтисничеството на своя „шеф-обсесор“ и попадне в духовна лечебница, в която му е оказана помощ.

III част – ПРЕРАЖДАНЕТО – Края на историята – новото възстановително прераждане на духа, който в първа серия беше обсесор, завръщайки се като син на семейството, което безпокоеше, за да се излекува всичко старо между тези три души.

Вериги на Потискане

Точно както при бандите тук на Земята, има такива, които дават заповеди, и такива, които следват заповеди. Маноел Филомено де Миранда (чрез медиума Дивалдо Франко) обяснява, че духове, които печелят позиции на „сила“ в тези организации, обсебват други дезинкарнирани същности като тях, които на свой ред стават обсесори на инкарнирани индивиди, така създавайки един много сложен кръг на общ живот (като в комуна), експлоатирайки се един друг физически и психически.

Както по-нататък дава в детайли спиритистката авторка Суели Калдаш Шуберт, доминиращите духове, които са „отговорници“, използват техните подчинени духовни събратя за да засилят преследването на техните жертви и членовете на семействата им, като ежедневно ги придружават, стремейки се да им създават проблеми, емоционални травми, объркване и т.н., което ТЕ ЩЕ ПОСТИГНАТ, ако преследваните индивиди не практикуват бдителност и не се защитават с молитва и подсилване на добродетелните мисли и действия.

Обсебващите действия на духовете, под командването на техния шеф, и дори понякога в противоречие с техните истински най-дълбоки желания да бъдат свободни от подобни потискащи вериги, се виждат в комуникациите с духове, които говорят на сесиите по медиумизъм, провеждани с цел терапия на обсебване, когато тези същности се поддават на убедителния и грижовен разговор със съветника, заявявайки, че те биха искали да се променят, но не могат заради проблемите, които ще им създаде „отговорника“; понякога те не се страхуват само от проблеми, но също и от загуба на „протекция“, която им се дава в защита на тяхната работа, което отново е много аналогично на бандите, които познаваме на Земята. Съветника обяснява, че повече не е необходимо те да живеят в страх или в престъпления, че са дошли на правилното място, където ще получат истинска защита, подслон и лечението, което им е нужно.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *