Един текст, който отразява няколко истини – сънищата не са за подценяване. Те са един от най-лесните начини на духовните ни водачи да предадат послание, когато се нуждаем от това.

Зад всяко нещо – смърт, болест, бедност, вродени увреждания и т.н., се крие разумна основателна причина, която ние просто временно сме забравили.

Когато тласнем някоя душа да изпитва ненавист и лоши чувства и това я отведе до лоши действия, то тя става наш дълг, а това може да се поправи само като я приемем отново и поемем отговорност за нейното излекуване.

От книгата „Парченца от ежедневието“ „Pedaços do Cotidiano“, психографирана от медиума Зибия Гаспарето, чрез Духа Маркос Виниций

Инасио седеше под сянката на едно многолистно дърво.

Уморен, той си каза вътрешно: „Толкова работа и за какво?“.

От детството си той работеше усилено на полето … И какво постигна? Мизерия, мазоли по ръцете и болки в гърба …

Ожени се за едно бедно и некрасиво момиче, притиснат от семейството си. За какво? Само за да удвои собствената си мизерия с идването на децата.

Първородния син беше неспособен да работи. Той страдаше от болезнено заболяване, не ходеше и не говореше, изисквайки грижи от майка си, която поради това не можеше да помага на полето.

Въпреки, че Инасио нямаше дори 40 години, възрастта тежеше тежко. Той имаше три дъщери, които помагаха на полето, но те страдаха, без красота и без радост.

За какво да продължава да живее?

Инасио заплака силно. Чувстваше се тъжен и победен, след известно време той заспа.

Тогава се случи неочакваното.

Той се озова в една разкошна зала на богат замък, декориран в лилаво и златно. Щастлив, той се видя седнал в едно богато кресло. Огледа скъпите пръстени и дрехи, които носеше.

Почувства се изключително щастлив. Това беше неговата легитимна позиция, останалото беше един кошмар без смисъл.

В един ъгъл на залата стоеше една жена с необичайна красота, в която той разпозна съпругата си. Как беше възможно тромавата и грозна жена, за която се беше оженил, да се превърне в това очарователно създание?

Той се приближи до нея, пое я страстно на ръце, но тя го отблъсна.

– Но пак ли ме отблъскваш? Няма да търпя това!

– Знаеш, че те мразя и не те исках за съпруг! Ако се приближиш, ще се самоубия.

В ръцете ѝ блестеше една кама.

Той се ядоса.

Образите в съня сега следваха един след друг с удивителна скорост. Той беше ужасен и разстроен. Видя как жена му тайно се срещна с един от неговите приятели. Заслепен от ревност, той планира да отрови съперника си по време на една вечеря.

Видя жена си да крещи в ужас.

От тогава нататък той чувстваше, че духа на неговия съперник го преследва. Мислеше, че е си е загубил ума. Искаше да се измъкне от този кошмар, но не можеше.

Не можеше да каже колко дълго продължава това страдание.

Обливаше го студена пот.

Когато силите му свършиха, той си спомни за Бог. Помоли се търсейки помощ.

Неговият духовен водач се появи.

Беше една красива жена, която го приветства, излекува раните му и го успокои.

Инасио я попита:

– Какво мога да направя, за да се освободя от това страдание?

– Инасио, най-доброто средство за нашите рани е забравата. Върнете се на Земята, но бягайте от богатството, което втвърди сърцето ви и ви отрови с низша амбиция. Работете усилено с ръцете си, за да вадите от земята прехраната си и дисциплинирайте своя Дух, изгубен в гордост. И помагайте чрез прошка и усилия за прогреса на вашата нещастна жена, която чрез красотата си вдъхнови у вас една груба страст. За да се научи да цени качествата на Духа, тя ще се прероди без красота и непохватна, като така и тя ще научи благословените уроци на работата и смирението. Заедно вие ще получите като свой първороден син Душата, която поради необузданата страст, която съпругата ви възбуди и поради вашата разрушителна ревност, беше тласната към лудостта и омразата. (тук се има предвид че действително убитият приятел се превръща в дух-обсесор преследващ своя убиец заслепен от омраза поради това което му се е случило, падение за което отговорност носят двамата съпрузи и което само те могат да поправят)

– Да се върна? С нея да, защото все още я обичам, но той? Моят преследвач и враг? Как ще го понасям?

– Не желаете ли изцеление? Защо тогава отказвате единственото лекарство?

– Няма да мога да понеса …

– Значи предпочитате той да ви преследва цял живот? В плътта как ще можете да се преборите с омразата му, когато той се закле да ви унищожи?

Инасио видя фигурата на съперника да се появява със стиснати срещу него юмруци.

Уплашен, без сили, Инасио помоли благодетелката за помощ.

– Простете му, Инасио! Молете се за него!

– Прощавам! – извика Инасио.

В този момент, изненадан Духът на съперника погледна Инасио и се трансформира в бедния болен и недееспособен първороден син.

Инасио нададе силен вик и се събуди.

Той стана забързано и погледна слънцето.

– Какъв прекрасен ден!

Той си спомни за жена си и изпита радост. Тя винаги е била вярна и всеотдайна. Винаги очакваше с нетърпение неговото завръщане от работа, в края на деня.

„По -добре да не е красива, но да е вярна“, помисли си той.

Дъщерите бяха трудолюбиви и мили. Защо да се оплаква? В крайна сметка не само той има едно дете, което не може да работи.

Трябваше да работи, да засажда, за да може да прибира реколта. Сега се чувстваше щастлив. Как не беше забелязал това преди? Да си богат е глупост. То служи само за създаване на кошмари в главата. Най-хубавото беше да забрави.

Весело свирукайки си една песен, той взе мотиката и започна работа с обновена енергия.


Забележка: каквато и да е причината за да се превърнат в обсесори, духовете, които са били такива страдат силно във физическите си тела, когато се прераждат. Наред със самоубийствата, някогашното минало на обсесор е сред основните причини за наличието на крехки деца с тежки заболявания от най-ранна възраст.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *