Разнообразие на Човешките Раси

 1. Каква е причината за физическите и моралните различия, които съществуват между човешките раси по земята?
  „Климата, начина на живот и социалните навици. Същите различия биха възникнали и в случая на две деца от една и съща майка, ако са отгледани далеч едно от друго и са заобиколени от различни влияния и условия; децата, възпитани различно, няма да имат морална прилика едно с друго.“

Физическата разлика между човешките същества е очевидно доказателство, че ние не произхождаме от една единствена примитивна двойка. Според духовната информация, събрана в Спиритистки Център Леон Денис, в Рио де Жанейро, на планетата Земя „всички интелигентни принципи трябва да преминат през примати, преди да навлязат в човешкото царство“. За това има такова разнообразие от човекоподобни маймуни, които се развиват според климата.

И не трябва да забравяме извънземния аспект, който идва да подобри примитивните раси, както добре е описано в книга „По пътя към светлината“, където Еммануел обяснява за древните Египтяни, Арийците, Индийците и Евреите, дошли на Земята, след експулсиране от родната им планета, защото не последвали необходимото морално подобрение, събитие, което се случва на Земята в момента.

Повече за Големия преход от Звездна система Капела и истинската роля на Исус може да прочетете в статията: Предците на човешките същества, Адамичните Раси, Звездна Система КАПЕЛА

 1. Човешката раса в различни точки на земното кълбо ли е възникнала?
  „Да, и в различни епохи; и това е една от причините за многообразието на човешките раси. Хората от примитивните периоди, били разпръснати надлъж и нашир в различен климат, и приобщавайки се с хора от други места, формирали нови типове.“

Лесно е да се види, че теорията за първия човек появил се в Африка изобщо няма смисъл. Единственото, което би трябвало да означава, е, че там е открит най-стария скелет. Нищо друго. Въпреки това всяка година са откриват нови доказателства за пра-човеци в други части на планетата.

Ако обърнем внимание например на един кавказец, който отива да живее в Исландия и друг, който трябва да живее в Бразилия, за 2 или 3 десетилетия ще забележим големи физически разлики. Единият ще бъде с по-тъмен тен поради тропическо слънце в сравнение с другия. Те също ще претърпят промени и поради влиянието на културата.

53 а) Тези разлики представляват ли различни видове?
„Със сигурност не. Всички те съставляват едно единствено семейство. Дали разликите между сортовете на един и същ плод пречат на принадлежността им към един и същи вид.“

Въпреки физическите, моралните и интелектуалните различия, всички ние все още сме деца на Бог, Създателят, който ни обича с еднаква любов и очаква от нас еднаква солидарност, братство и разбиране.

Във висшите сфери на живота любовта към всяко същество е върховен ръководен принцип.

 1. Ако не всички човешки видове произхождат от един и същи прародител, трябва ли те поради това да престанат да се считат за братя?
  „Всички хора са братя по силата на общата им връзка със Създателя, защото те са оживени от един и същи дух и имат една и съща цел. Човешкият ум винаги е склонен да придава твърде буквално значение на изявления, които неизбежно са несъвършени и непълни. „

Когато ние наистина разберем тези думи, ще видим минералите като братя, растенията и дърветата като братя, животните и всички хора като братя, защото всички ние някога сме били интелигентни принципи и сега сме достигнали до човешкото царство само като етап по пътя към ангелското царство. Всички ние имаме едно и също начало „просто и невежо“.

Множественост на световете

 1. Всички ли небесни тела, които се въртят в космоса, са населени?
  „Да; и хората на Земята далеч не са, както предполагате, първи по интелигентност, доброта и съвършенство. Има много хора, които имат едно високо мнение за себе си, които дори си представят, че вашето малко земно кълбо, единствено от всички безбройни небесни тела около вас, има привилегията да бъде обитавано от разумни същества. Гордост и суета! Те си въобразяват, че Бог е създал Вселената само за тях.

Коментар на Кардек: Бог е населил небесните тела във Вселената с живи същества, всички от които допринасят за постигане крайната цел на Провидението. Да вярваме, че присъствието на живи същества е ограничено само до планетата, която обитаваме, означава да се съмняваме в мъдростта на Бог, който не прави нищо безполезно. Следователно трябва да е възложил на всички останали небесни тела във Вселената предназначение, по-важно от това само да ни зарадва очите със звездната нощ. Освен това няма нищо в позицията, размера или физическа конституция на Земята, за да се обоснове предположението, че само тя, от безбройните милиарди светове, разпространени в безкрайността на пространството, има привилегията да бъде обитавана.

Спиритизмът е едно такова учение, което има тази необичайна цел: да доведе до нас толкова много интересна информация, – например да ни каже, че всички планети се обитават.

Представяте ли си какво означава през 1857 г., да се появи една книга, която твърди следното: „Да, всички планети се обитават!“

Спиритизмът направи и още повече. Можем да намерим във френското списание „Revue Spirite“ няколко интервюта с Духове, които някога са живели на Земята и разказват за живота си и на други планети.

Шико Шавиер също написа чрез психографиране няколко книги по тази завладяваща тема.

Можете да намерите много от тези информации в следните статии:

Планетата Венера – духовно общуване АВГУСТ 1862г. -списание „Revue Spirite“

Описание на планетата МАРС чрез Шико Шавиер

Описание на ЮПИТЕР – чрез Духа на Бернар Палиси 1 част /картини на френския драматург и медиум Викториен Сарду за местообитанието на Моцарт, Бернар Палиси и Зороастър след смъртта./

Описание на ЮПИТЕР – чрез Духа на Бернар Палиси 2 част

Шико Шавиер и Уфологията – лекция на Жералдо Лемос Нето (разказва за планетата Сатурн описана от духа на майката на Шико Шавиер)

Медиума Шико Шавиер разказва за злите и добрите извънземни пред Джералдо Лемос

Видео по книгата „По Пътя към Светлината“ – Шико Шавиер Живот на други планети:

 1. Еднакъв ли е физическия строеж на всички небесни тела?
  „Не; те изобщо не приличат един на друг.“

Важно е тук да обърнем внимание на едно нещо. Живеем в едно много материално измерение. Когато гледаме Марс, Венера или Юпитер от нашата материална перспектива, ние смятаме, че е невъзможно човешко същество да живее там. Но ние трябва да запомним, че хората, които живеят там, са в един по-малко материален свят. Ако ние можехме да видим както те виждат, ние бихме видели морета, реки, цветя и т.н., но с подходящите промени поради разстоянието от слънцето.

Проблемът с температурата и други въпроси са много добре адаптирани към тяхното измерение.

В книгата Наш Дом Андре Луис описва, че въпреки че слънцето е там горе и това е един духовен град в тропическа зона, слънцето беше нежно. Те изобщо не усещаха жегата.

Лесно можем да направим връзка с Марс, Юпитер или Нептун, които имат противоположната ситуация: много студена температура. Разбира се напълно логично е, на тяхното измерение, на което тези светове съществуват, те да разполагат с устройства, които да подобрят живота.

 1. След като физическия строеж на различните светове не е еднакъв за всички, следва ли от това, че живите съществата, които ги обитават, имат различна организация?
  „Безспорно е така; точно както във вашия свят рибите са организирани за живот във водата, а птиците – за живот във въздуха.“

Ясно е, че тяхната физическа конституция не може да бъде същата като нашата. Има планети, например, където хората трябва да живеят във вода, други във въздуха като птици, други в атмосфера, които правят кожата и косата им да имат син цвят, или червен, или зелен и т.н.

 1. Планетите, които са най-отдалечени от Слънцето, лишени ли са от светлина и топлина, ако то им се показва само като една обикновена звезда?
  „Предполагате ли, че няма други източници на светлина и топлина освен слънцето? Нима пренебрегвате електричеството, което в определени светове играе много по-важна роля, отколкото във вашата земя? Освен това, не сме казали, че всички същества от онези светове са направени от същата материя като вас и органите им са устроени като вашите.“

Коментар на Кардек: Условията за съществуване на създанията, които обитават различните светове, трябва да са адаптирани за средата, в която им е предопределено да живеят. Ако никога не бяхме виждали риби, ние щяхме да се смеем на идеята, че в морето би могло да съществуват всякакви живи същества. Така е и с всички останали светове, които без съмнение съдържат непознати за нас елементи. Не виждаме ли на земята дългите полярни нощи осветени от електричеството на аурора бореалис? Невъзможно ли е в някои светове да има електричеството много по-изобилно, отколкото на Земята, и то да играе една роля в общата им икономика, с такива последици, които не можем да си представим? Следователно тези светове могат да съдържат в себе си източниците на топлина и светлина, необходими на жителите им.

Те имат необходимата интелигентност, за да си осигурят необходимите устройства за живота в тази или онази среда.

Това ние го виждаме също и на Земята.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *