духовен автор Андре Луис, книга „Estude e Viva“, чрез медиума Шико Шавиер

Всеки път, когато изпитвате състояние на ума, клонящо към пораженство, трайно вече
няколко часа, без никаква обоснована органична или морална причина, се появява хипотезата за едно фино духовно въздействие.

Бъдете честни пред себе си, за да помогнете на Духовните Ментори да ви се притекат на помощ.
Това е един истински повод за смирение, за молитва, за пасове*. (подаване на енергия към нуждаещия се човек, което в Спиритизма се нарича магнетизиращи енергийни пасове)

Сред факторите, които най-често разкриват това състояние на душата, са:

 • трудност за концентриране на идеите върху оптимистична мотивация;
 • липса на една вътрешна среда (в сърцето), където да издигне чувствата си в молитва или да се съсредоточите върху едно повдигащо духа четиво;
 • необяснимо неразположение, тъга без видима причина и предчувствие за непосредствени бедствия;
 • непроявено недоволство, за това че не намирате себеподобни или неща, върху които да ги разтоварите;
 • подривен песимизъм, приглушено раздразнение, оплаквания, докачливост и склонност да осъждате онези, които не са виновни;
 • противоестествено тълкуване на фактите и вашето поведение или поведението на другите, по начини, които знаете, че не съответстват на действителността;
 • хипер-емоционалност или депресия, граничещи с плач;
 • желание да се поставите в ролята на жертва или да заемете една абсурдна позиция на самоизмъчване;
 • упоритост да не приемате за самите себе си, че има духовно влияние върху вас, но след няколко минути или часове от събитието, изпитвате промяна на импулсите, разкаяние, възстановяване на умствената настройка и, не рядко, констатацията, че е късно да се поправи допуснатата грешка.

От страна на дезинкарнираните духове това винаги са едни дискретни придружавания, от време на време, но са незабележими за инкарнираните поради финеса на процеса.

Духът може да е така безсъзнателен за своите действия, че негативните ефекти да възникват, сякаш са били разработени от самия човек.

Когато Влияещият-Дух осъзнава какво прави, случаят се подготвя предварително и с прецизност, понякога дни и седмици преди злонамереното нападение, планирано според
възможността за една дългоочаквана среща, разговор, получено писмо за бизнес или непредвидена криза в службата.

Не е известно какво е причинило най-големи щети на човечеството: дали зрелищните обсебвания, индивидуални и колективни, които всеки може да разпознае и да помогне да се развалят или изолират, или тези незабелязани полуобсебвания на полуобсесори, но все пак много по-чести, които подкопават енергиите на едно единствено непредпазливо създание, но така влияейки на посоката на множество други.

Колко разногласия, разделения и неуспехи възникват по този начин?

Проверете преживяванията си, дали през последните две седмици не сте били в някое обстоятелство с характеристиките на финото духовно влияние.

Учете и си помогнете сам.“

духовен автор Андре Луис, книга „Estude e Viva“, чрез медиума Шико Шавиер

При Духовна атака – Поддържка на защита в групата, приятелския кръг, семейството

Съветите са приложими за всяка група – семейство, общност, приятелски кръг.

 1. Най-силния удар обикновено се нанася по познатия механизъм, описан в книгите на Андре Луис и други. Злите духове, свикнали да манипулират умовете, наблюдават нашите слабости и започват да атакуват слабото ни място чрез ума.
 • например те виждат, че нас ни е страх или че сме мързеливи, както и всички други наши слабости, зависимости, пороци, сприхавост, ревност, обидчивост, склонност да критикуваме и т.н.
 • те действат ментално за да стимулират тези чувства и да всеят раздори между нас и околните.

2. Трябва да говорите искрено и открито един с друг и да следите за следните неща:

 • да четете книга „Евангелието според Спиритизма“ на Алан Кардек сутрин и вечер преди сън, и да се молите за себе си, и един за друг в групата, за близките си хора и домашните любимци.
 • да намирате време, дори за няколко момента, за свързване с Исус посредством наблюдаване на Природата, звездите или медитация.
  ВИЖТЕ ОПИСАНИЕ НА ПРАКТИКАТА ЕВАНГЕЛИЕТО У ДОМА, КОЕТО Е ЕДНО ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ СРЕДСТВА В ТАКИВА СЛУЧАИ.
 1. Ние живеем в една постоянна борба със злите сили. Те знаят неща, които ние не знаем. Те са по-добри войни от нас. Ние можем да разчитаме само на Духовните си Водачи. Без тяхната подкрепа ние бихме били загубени. За това не можем да провалим своята самозащита.

Спомнете си думите на Брус Лий:

Да очакваме, че хората ще се отнасят добре с нас, защото ние правим добро, е същото като да очакваме, че тигъра няма да ни атакува, защото ние сме вегетарианци.

 1. Исус казва: „Почукайте и вратата ще се отвори.“
 • ние трябва да се научим да търсим подкрепа в доброто четиво и в Духовните водачи.
 • трябва да се научим да се молим един за друг,
 • трябва да се научим да се грижим един за друг в групата и общността. Не сме сами, ние сме едно семейство, което се обичаме и се грижим един за друг.
 • злите духове ще атакуват нашите слаби места, НО СЪЩО те ще ни донесат възможности и ще ни накарат да опознаем себе си по-добре!
 • какво трябва да научим ние от тези атаки?
 • ние трябва да се научим да опознаваме себе си по-добре, и също да контролираме онова, което ни кара да се проваляме.

Нека Исус ни помага и защитава, но нека Исус и Духовните ни Водачи:

 • ВИНАГИ да ни намират как изучаваме Евангелието и други поучителни Спиритистки книги.
 • когато размишляваме върху това, което се казва в книгите,
 • когато се молим един за друг,
 • и правим ежедневно усилия да правим добро на другите и да овладеем злото в себе си,
 • особено да станем смирени,
  ЗАЩОТО това е най-добрият път да заслужим подкрепата на Исус.
  Бог да е с нас.

Дори и един човек да не е религиозен, нито да е спиритист, но да желае да се изчисти и предпази от бъдещи такива влияния, тогава нека ангажира ума си с добри идеи за помощ към хора, животни, дървета. Човек има нужда от идеали в своя живот.

ВЪПРОС ОТ ФЕЙСБУК И ОТГОВОРА


Интересно, това значи ли, че тия врачки дето правят черни магии на други хора насочват допълнително повече зли духове към тях? А малкото хора, които наистина могат да развалят черна магия, успяват да разпъдят злите духове по някакъв начин или само въздействат на човека и той сам си ги разпъжда без да го осъзнава всъщност?

Отговор: Злите духове ще отговорят на призива на злия дух, който е инкарниран, който принадлежи към техните редици – т.е. на човека, който иска да вреди на другите. Те са били често пъти приятели в предишни животи, а също и по време на престоя си в Ниските Зони.

Но… „Проклятието на Лешояда няма да убие здрав кон.“
Ако правиш добро, ако се уповаваш на Бог, молиш се всеки ден, постъпваш справедливо, ако никой няма причина да призовава Божието правосъдие срещу теб, злите духове могат да се опитат, но те няма да те достигнат.

Не можем да попречим на хората да се опитват да ни сторят зло, нали?

Злите духове могат да нападнат всеки, но ще бъдат нанесени вреди само на онези, които имат такива дългове срещу Божиите закони, които допускат тяхното страдание.

Безполезно е хората да използват талисмани, но да поддържат връзка със зли неща като порнография, насилие, клюки, ревност, скъперничество и т.н., които създават прозорци за злото. Това е всичко.

Ние също трябва да внимаваме за отмъстителни мисли.
Някой извършва несправедливост срещу нас, ближния ни разстройва, политиците правят корупция и т.н. …
Трябва да бъдем внимателни, за да избегнем съ-настройка с такива зли мисли срещу тях, защото това е истинско призоваване на зли сили.
Ето защо Исус ни казва да внимаваме с това.
Може да забележим, че е достатъчно просто да се появи такава една такава мисъл за отмъщение и неприязън и да почувстваме сякаш сме психически подкрепени, за да продължим. Това означава, че злите духове вече са започнали да ни правят още по-неуравновесени. (т.е. „наливат масло в огъня“)
Какво да направим, за да се върнем в баланса, ако сме свалили ниско вибрациите? – Да се молим за помощта на нашите Духовни Водачи, да търсим едно добро четиво, едно добро видео, домашна задача, хубава музика (класическата музика и по-специално произведенията на Бах имат свойството да успокояват енергиите у дома), всичко което ще ни накара да се чувстваме полезни е форма на защита и превенция, защото фокусира умът ни в градивни неща.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *