психографирана от медиума Ивон Перейра

В края на статията може да чуете аудио версията

Случаят на Висенте

(Бъдещи реинкарниращи се духове, които са се дезинкарнирали чрез самоубийство, посещават отдела за планиране на материалните тела насочвани от техник Клементе. Телата, които ще бъдат използвани от самоубийците, ще бъдат в плачевно психическо състояние. Той представя случая на един самоубиец, който е толкова неуравновесен психически, че не е в състояние сам да участва в планирането на собствената си реинкарнация.
Клементе показа на групата досието и дизайна на едно окаяно, деформирано и болно тяло)

„Висенте де Сикейра Фортес.
Реинкарниран на 10 октомври 1868 г.
Трябваше да се върне в Духовния си Дом на 74-годишна възраст, тоест през 1942 г.
Самоубива се в град Рио де Жанейро, Бразилия, през 1897 г., хвърляйки се пред един влак, на 29-годишна възраст.

– Виждате ли очертанията на тялото на този брат? – каза Клементе, – тъй като така промененото тяло, възпроизвежда психическото и вибрационното състояние, в което Висенте се хвърли сам с отчаяния жест, който извърши!
То е извлечено от действителното състояние на неговия периспирит, което означава, че, ако той изглежда така, то е защото сам си го направил такъв, защото Законът, който създава Красотата, не налага това драматично и грозно състояние на своите създания! Сега бедният Висенте (…) е длъжен да вземе отново плътско тяло, да се роди отново с цел да довърши времето, което му липсваше за ангажимента, който той трябваше да изпълни преди.

Толкова тежък вибрационно беше шокът за неговия периспирит от адската решителност да се самоубие по този начин, поради което той ще се прероди болен, жертва на зверски злини, нелечими на физическия план, неописуеми извън психичните закони; разтърсен от необичайни вибрации, които ще го направят неспособен да се радва на добро здраве! (…) Той ще бъде вероятно парализиран, ще има умствена слабост или дори туберкулоза и т.н. …

– Не може ли този нещастен брат да живее по-дълго време в Колонията, докато не намали това толкова жалко състояние на нещата, за да не се излага на толкова драматични и болезнени ситуации на Земята? – попитах аз тъжно.

– О, абсолютно не! Подобно забавяне не би отговаряло така на неговите духовни интереси! Такъв процес би бил твърде дълъг и болезнен! Той не притежава и не може да придобие прозрения за духовния живот, докато се намира в това състояние! Прераждането за този нещастен брат вече представлява една благословия от Бога.

РЕИНКАРНАЦИЯ В ЕДНО НЕПОЗНАТО СЕМЕЙСТВО

Случаят на Белармино

Извадка от книгата „Спомени на един самоубиец“, психографирана от Ивон Перейра.

Персонажи:

Белармино, бивш самоубиец.

Теокрито, един от водачите на Духовната Колония Мария от Назарет, която приема самоубийци.

– Брат Теокрито – пита Белармино, – принуждава ли ни Божият закон да се реинкарнираме сред непознати, като деца на родители, чийто Дух ни е напълно непознат? Мислим си, че такава една поправка ще бъде изключително болезнена!

– Да, болезнена е, в това няма съмнение! Но това няма да я спре да бъде справедлива и мъдра! Това обикновено се случва не само при самоубийци, но и при онези, които са се провалили сред семейството, разбивайки сърцата на онези, които са ги обичали! (…) По този начин те се поставят в болезнената нужда да поправят отново собственото си телесно съществуване извън семейния кръг, който им е бил приятен.
Има случаи обаче, в които можете да се върнете в една любяща среда, ако имате далечни близки, които се намират в плътско тяло, по времето, когато вие ще трябва се реинкарнирате, ако те се съгласят да ви приемат, за да ви помогнат в изкуплението … Но има случаи, които са още по-болезнени, когато Духът ще трябва да рестартира своето плътско обучение сред вражески Духове, което ще бъде много по-лошо, отколкото ако го направи сред непознати … Нека обаче не забравяме, че всички същества са събратя по духовен произход и че е необходимо такива неща да се случват за да може Закона на Любовта да привлече и обедини всички деца на същия Създател и Баща!


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *