От книгата – A caminho da Luz,
Психографирана от медиума Шико Шавиер и духовен автор Еммануел, Oткъс от Глава II – Организиран Живот

Предците на човешките същества

Животинското царство претърпяло най-странни трансформации по време на Терциера*1 под влиянието околната среда и заповедите на закона за естествената селекция. И все пак, нашите нетърпеливи умове търсят истинските предци на човешките същества в огромната пустош на еволюционния етап на душата.
Какво да кажем за Адам и неговото падение от рая? Напразно очите ни търсят с тревога такива легендарни образи с цел да ги локализираме във времето и пространството. Най-накрая ние разбираме, че Адам и Ева са един спомен за духовете заточени на мрачните пейзажи на Земята, и че Каин и Авел са два символа на човешката личност. И все пак, когато изучаваме нещата от правилната перспектива, ние намираме ранните предци на човечеството да претърпяват природни процеси, които ги усъвършенстват. Под ръководството на духовния свят по време на периода на Терциера имало няколко раси от човекоподобни в Епохата на Ранния Плиоцен. Тези човекоподобни били предците и на човешките същества и на съвременните примати, и били общото звено в тяхната еволюция; от тук и серологичното родство между тялото на съвременните човеци и тялото на шимпанзетата.

Извиквайки в ума си имената на последните бележити натуралисти, които старателно са изучавали трансцеденталните въпроси на еволюционната теория, ние сме принудени да изясним, че никога всъщност не е имало „слизане от дърветата“ по отношение на началото на човешката еволюция.
По време на епохата на силна податливост на физическите елементи, духовните сили, които надзиравали земните явления под ръководството на Христос установили определена потомствена линия за всички видове, в които духовния принцип щял да премине процеса на своето пречистване по неговия път към рационалност. Рибите, рептилите и бозайниците всички те имали своето установено родословие на развитие и човеците не били изключение на това общо правило.

*1 -Терциер е остарялото название на геологическия интервал от историята на Земята, който включва промеждутъка от измирането на динозаврите (преди около 65 милиона години) до началото на последния ледников период. Терциерът се състои от палеоген и неоген.

Големия Преход

Групи от пещерни човекоподобни тогава се разпръснали по Земята с течение на бавния ход на времето, търпейки влиянията на околната среда и формирайки прототипите на всички бъдещи раси. Действителността обаче е такава, че Духовни Същества подпомогнали тези човеци на Каменната Епоха като отпечатали в тях нови биологични характеристики. Били проведени необикновени експерименти от тези пратеници на невидимия свят. Скорошни научни изследвания на видовете на Неандерталеца признават, че той е подобен-на-животно човек, както и други интересни открития на палеонтологията, които обхващат човешки вкаменелости, удостоверяват биологичните експерименти провеждани от Агентите на Исус, докато не фиксират в „примата“ приблизителните характеристики на бъдещите човешки същества.
Вековете разпрострели своето чергило на болезнени експерименти над главите на тези същества с удължени ръце и космати тела докато, един ден, Домакините от Невидимия Свят щели да извършат една краен дефинитивен преход на предварително съществуващото периспиритуално тяло на примитивните човеци от далечни звездните региони и в определени интервали на техните реинкарнации. Появил се подобрения физически организъм на първите първобитни, с тенденция към елегантност в идните времена. Една дълбока вътрешна трансформация се случила в структурата на предците на човешките раси.

„Как е възможно такъв преход да се случи?“ ще попита вашия научен ум. Доста естествено. Децата също по време на своето детство имат несъвършенства, които родителите им коригират, докато ги подготвят за живота, макар че те не си ги спомнят, когато пораснат.

Капела е най-ярката звезда в съзвездието Колар, който се изобразява с колесничар, който държи в ръката си коза и в скута си две сукалчета. От латински думата капела означава „коза майка“ и често тази звезда се нарича Козата.

Глава III Адамичните Раси
Звездна Система Капела

На зодиакалните карти, над които се задълбочават в своите изследвания астрономите, човек може да наблюдава една голяма звезда наречена Козата, или Капела, в съзвездието Колар. Едно великолепно слънце сред звездите най-близо до нас, Капела също така е придружавана от нейното семейство от светове, които пеят божествени прослави на Безграничното, докато пътуват из Безкрайността. Основавайки се на постоянната дистанция между Капела и нашата планета, около 42 години отнема на нейната светлина за да достигне земята, пътувайки с около 300 000 километра в секунда през пространството.
Почти всички светове зависещи от Капела вече са били пречистени и физически и морално в сравнение с изоставащото морално положение на Земята, където хората се хранят с плътта на своите по-малко еволюирали събратя, точно както са правели в праисторическите епохи на своето съществуване, маршируват един срещу друг под звуците на военни химни, престъпвайки най-простите принципи на братството, и правят съвсем малко за да се отърват от своя егоизъм, суета и злочеста гордост.

Един свят на преход

Преди много хиляди години една от планетите на Капела, която наподобявала Земята в много отношения, достигнала кулминацията на един от своите необикновени еволюционни цикли.
Финалните борби на един дълъг процес за усъвършенстване били финализирани, точно както това сега се случва с вас по отношение на очакваните преходни периоди през 20 век при упадъка на цивилизацията. Няколко милиона бунтовни духове живеели там по пътя на обща еволюция, затруднявайки процеса на консолидиране на спечелените с труд ползи на онези народи изпълнени със състрадание и добродетел; и все пак един акт на повсеместно пречистване щял да пропъди тези бунтовни духове от това човечество, което било синхронизирало себе си с постоянна хармония за изграждане неговите възвишени начинания.
Великите духовни общности – ръководители на космоса – поради това решили да изпратят тук тези закоравели в престъпността духове, на отдалечената Земя, където те щели да се научат да осъществяват големи постижения на душата посредством болка и усилената работа на нейната околна среда, докато същевременно дават тласък за прогреса на техните по-малко развити братя и сестри.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *