Това е следващия роман от поредицата „Животът в Духовния свят“ на нашите любими автори духа Андре Луис и медиума Шико Шавиер, чиято съвместна дейност довежда до публикуването на книгата „Между Земята и Небето“ през 1954г.

Припомням ви, че тези книги, които вече може би познавате в лицето на Наш Дом и Пратениците са вид учебници, които изискват нашето по-дълбоко размишление и препрочитане след време. Изказа, който забелязахме и в предишните две части е типичният изказ на развитите Духове – с малко думи се предава много информация. За незапознатия слушател обаче, за човека отскоро срещнал Спиритизма, тези материали може да се сторят неразбираеми или с нужда от допълнителни разяснения. За това препоръчам следете информациите споделяни на нашия уебсайт и фундаменталните познания, които се дават чрез онлайн курса, който вече две години провеждаме, споделяйки уроците в ютуб. Много от вас, които го следят успяват да се радват и на множество други разкази и психографирани истории споделени от практиката на Шико Шавиер и други медиуми.


Предговор

Тези разкази събирани от Андре Луис между Земята и Небето подчертават императивите на уважение, които сме длъжни да отдадем на физическото си тяло и нашата непрестанна нужда за служба към доброто, за да вземем от земното си пътуване най-добрите преимущества за вечния живот.
В тази книга не сме изправени пред никаква грандиозна ситуация. Няма никакви герои притежатели на труднодостъпни добродетели; нито непристъпни ангели.
Във всяка глава ние намираме себе си, със своите стари проблеми на любов и омраза, симпатия и враждебност, поради нашата закоравяла психика в определени етапи от пътя, в здрача на нашите объркани сънища или в мрака на страстите, които понякога ни влачат към дълбоки бездни.
На почти всяка страница виждаме обикновения живот на душите, които се стремят към победа над самите себе си, възползвайки се от съкровищата на времето за придобиване на светлината на обновлението.
Тук основните картини на разказа са ни много познати…

Страдащото сърце в молитва;

Парализирания в илюзия и в болка ум;

Домът пометен от изпитания;

Пътят осеян с борби;

Лудостта на ревността;

Измамата на притежанието;

Сблъсъците на мисълта;

Конфликтите на емоцията.

И над контекста на чистите и прости факти се носи като централно учение необходимостта да ценим ресурсите, които светът ни предлага, за преструктуриране на нашата съдба. В много случаи сме подтиквани да се взираме в небесните простори, за да можем да съберем достатъчно енергия да се справим победоносно с бъдещето; въпреки това, често сме принудени да наблюдаваме земната пътека, за да разберем миналото, от което произхожда нашето настояще.
В тази книга сме принудени да се погледнем вътрешно, в основата на нашите опитности и нашите възможности, така че да не ни липсва баланса, от който се нуждаем, за изкупителното пътуване към нашето бъдеще.
От него излиза неизказания глас на Божествения План, който ни увещава без думи:

„Законът е жив и Справедливостта никога не пропуска! Забравете злото завинаги и сейте добро всеки ден!…
Помагайте на онези, които ви заобикалят, така помагате на самите себе си! Времето не спира и ако сега откриете вашето „вчера“, не забравяйте, че вашето „днес“ ще бъде светлината или тъмнината на вашето „утре“!…

ЕММАНУЕЛ
Педро Леополдо, 23 януари 1954 г.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *