Семейното събиране за практиката по едно и също време през седмицата осигурява присъствието на Духовни Водачи и Ментори

Духовните въздействия са факт и колкото по-сензитивни стават хората, толкова повече придобиват личен опит в това – какво е да усетиш негативна енергия, какво е да те боли глава „без причина“, или да чувстваш, че партньора ти не е на себе си и гнева, който насочва към теб сякаш не е от него самия.

Още преди години, когато започнах преводите на спиритистките автори една огромна тема ме караше да упорствам с преводите, тема, която срещам все по-често покрай работата ми с регресия в минали животи. Това е темата ОБСЕБВАНЕ. Колкото и екзотично да звучи на някои хора, факт е че от 2014 г срещнах няколко такива случаи, през 2017 също имаше увеличаване на броя на хората които пишеха да търсят помощ за свои близки с подобен проблем. Вече няколко години по-късно нуждата от помощ за такъв тип проблеми е много по-голяма от преди. За да разберете по-добре феномена на ОБСЕБВАНЕТО, какво представлява, кои са причините и методите за лечение вижте тези статии тук.

Практиката Евангелието у Дома е едно от важните средства за самопомощ при обсесивен процес. Тук ще изложа накратко нейната същност в няколко стъпки, лесни за следване.
Трябва да знаете, че не е нужно всичко да ви е ясно от самото начало, само следете как се чувствате, вижте как текстовете влияят на съзнанието ви, какви добри мисли, какви анализи подбуждат у вас да си направите, и сами ще видите защо тази практика носи добър ефект.

Както е показано на горната снимка – идеалния вариант е семейството да се събира заедно и да го прави заедно. Това обаче при много от вас не е възможно, поради неразбиране на някои членове на семейството. За това независимо сами ли ще го правите или ще има с вас друг човек, помнете, че то ще окаже благотворно влияние върху всички живущи във вашия дом плюс домашните любимци. Препоръчително е, ако го правите за положително влияние върху някой член на семейството, който има стартирал обсесивен процес, и ако той не желае да присъства и участва, просто да го правите в час, когато засегнатия човек си почива, спи или просто е в покой.

2 са основните причини да се прави Евангелието у Дома:

  • като помощ при обсебване
  • за защита на дома и семейството от негативни духовни влияния, като превенция или когато вече сме под духовна атака.
Такъв защитен ефект изгражда практиката Евангелието у Дома, поддържана редовно

СТЪПКИ

Изберете ден и час, който ще можете да спазвате и да си правите тази процедура – нужни са ви около 15 мин, и минимум веднъж на седмица (при случаи на сериозни влияния, натрапчиви мисли и др. подобни по-добре е всеки ден да се прави). Използването на един и същи час е много важно за вашия Духовен Водач, за да се увери, че сте сериозни и редовни, и да идва да ви помага в духовната терапия и изчистването на самите вас и дома ви. Както виждате на картинката най-горе – зад всеки член от семейството е пресъздаден личиния духовен водач. Децата също могат и е препоръчително да участват.

При лечение на Обсебване е важно практиката да се прави всеки ден в един и същи ден и час – по-интензивните занимания ще окажат по-скоро помощ на духовете-обсесори, а това съответно ще доведе до облекчение в обсебения човек и ще изчисти домашната среда.

При използване практиката като средство за Защита на Дома и Семейството – можете да я правите колкото често искате – минимума е 1 път на седмица в един и същи ден и час, или колкото често прецените, дори всеки ден.

1 НАЧАЛНА МОЛИТВА – служи за откриване на работния процес. Представлява кратко въведение, в което може със свои простички думи, но от сърце, да благодарите на Бог за днешния ден, за помощта, която сте получили, за благословиите в работата, в дома, в отношенията, за това че сте здрави и т.н., всеки човек е добре да помисли за какво да благодари. След което – да помолите вашите Духовни Водачи и Бог да благословят днешната практика да се паднат такива текстове, които най-силно да отговарят на нуждите на вашата душа от поучение и съветване, както и да са полезни за Духовете около нас, които може да сме довели в дома си от различни места. ЦЕЛТА НА ПРАКТИКАТА Е ЧРЕЗ ПРОСВЕТЛЕНИЕ И УЧЕНЕ ДА ИЗДИГНЕ И НАС И НАШИТЕ НЕВИДИМИ СЛУШАТЕЛИ ДУХОВЕ НА ПО-ВИСОКО НИВО И ТАКА ДА ГИ МОТИВИРА ДА СИ ТРЪГНАТ НАГОРЕ КЪМ ДУХОВНИТЕ КОЛОНИИ И ЛЕЧЕБНИЦИ, А АТМОСФЕРАТА В ДОМА НИ ОТНОВО ДА СЕ УСПОКОИ!

2 ЧЕТЕНЕ НА КРАТЪК ТЕКСТ ОТ КНИГА С МОРАЛНИ УРОЦИ И ПОУКИ, който ще послужи като отваряне и на нас и на духчетата около нас към мъдростта на Бог и ще ни посочи определени слабости и добри съвети. Примерни книги са: Исус у Дома на Шико Шавиер; Ако желаете след време може да смените тази с Животът ни Учи на Мария Ида Бачега Болчоне и Златна Книга на Разказвачите на Истории. Книгата, когато се отвори на случаен принцип, дава шанс да ви се падне точно онова, което имате нужда да чуете, и вие и духовете около вас, в съответствие на проблемите и изпитанията от ежедневието ви. (Тази стъпка може да се пропусне в случаи, когато разполагате с по-малко време и се опасявате, че ще заспите преди да стигнете до четене на Евангелието, което е най-същественото в тази практика)

3 ЧЕТЕНЕ ОТ КНИГА „Евангелието според Спиритизма“ на Алан Кардек – отново на случаен принцип може да отворите книгата/или да вървите поред на главите/, няма значение. (хартиен вариант може да поръчате тук, и пдф безплатно копие тук) Може да прочетете около страница-две това е достатъчно, или до края на дадена подточка.

4 СЪС СВОИ ДУМИ ДА СЕ ИЗКАЖЕТЕ на глас/или наум/ с няколко изречения какво сте разбрали – какво ви е впечатлило от двата текста, виждате ли връзка между тях и каква полза можем да намерим и ние живите и духовете около нас от това познание. Вашите разсъждения са точно онова, което добавя към стартиралата вече терапия – особено при случаите на обсебване. Духа-обсесор има нужда да усети искреност, загриженост, че ние осъзнаваме кое е добро и зло правилно и че сега се стараем да вършим добро. Но не забравяйте, когато говорите по тези текстове, да се опитвате да утешавате с всяка дума вашите невидими слушатели. Погледнете на тях като на едни деца – объркани, безпомощни, хванати в клопката на едно трагично минало, десетилетия, а понякога столетия старо, което ги измъчва, и кара на свой ред и те да търсят да измъчват онзи, когото смятат за виновник за трагедията. Когато им представяме постепенно ден след ден, с всяка процедура от Евангелието повече и повече информация – за милостта на Бог, за прераждането, за новия шанс, който се дава на всеки да се поправи, те в един момент ще разберат, че не бива да се опитват да ви смущават живота повече и сами ще се оттеглят Нагоре.

5 ФИНАЛНА МОЛИТВА тук може да благодарите и да помолите Бог да благослови всички вас, които сте участници плюс присъстващите духчета, да помолите уроците, които сте срещнали в текстовете да сте способни както вие, така и духчетата – да ги отнесете – всеки в своето поле на живот и дейност – и да ги прилагате за ваше добро и духовен прогрес. Тук е и момента да се помолите на Бог да благослови всички ваши роднини, приятели, да пожелаете да ви бъде пратен знак и съвет по конкретен казус, който ви тревожи и т.н.

Да ви напомня нещо скъпи приятели – колкото и неловко да се чувствате в началото, защото истината е, че ние българите по-скоро имаме трудност да казваме молитва, не сме възпитани, не сме научени, непривично ни е – но спомнете си Бог чете в сърцето, Той знае и вижда усилието, което полагате. Смирението, което се изисква въобще за да започне един човек да прилага подобна практика с правилната настройка за неосъждане към нашите врагове – били те духове или хора, е именно вибрацията, която ни е нужна за да получим резултати.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *